Kennis en wetenschap

Bij gedegen wetenschappelijk onderzoek moet de kwaliteit van de data altijd hoogwaardig zijn.

Wanneer het gaat om gedegen wetenschappelijk onderzoek moet de kwaliteit van de data altijd hoogwaardig zijn. Boven alle twijfel verheven zelfs. Speciaal voor wetenschappelijke opdrachtgevers, zoals universiteiten en kennisinstituten, bieden wij uitvoering van en advies over wetenschappelijke dataverzameling. Welk soort onderzoek er ook nodig is, wij leveren hoogwaardige data waarop wetenschappelijke onderzoekers met vertrouwen analyses en publicaties kunnen baseren.

Kennis van de weerbarstige praktijk

Wij beschikken over alle relevante middelen en expertises die nodig zijn op dit gebied. Kennisinstituten en wetenschappelijke instellingen adviseren we dan ook over alle elementen van de onderzoeksopzet en -uitrol. Bovendien helpen we u met de vertaalslag van uw wetenschappelijk onderzoeksdesign naar een concrete onderzoeksaanpak, waarbij we het optimale uit de weerbarstige praktijk proberen te halen.

Betrouwbaarheid en validiteit staan voorop

Uiteraard kunt u vertrouwen op valide onderzoeksdata. Wij adviseren over alle elementen die daarvoor nodig zijn, zoals het steekproefontwerp, het stellen van valide vragen met behulp van cognitieve interviews, benaderingsstrategieën, het bevragen van moeilijke doelgroepen en het realiseren van een zo hoog mogelijke en evenwichtige respons. 

Projecten

Met I&O Research zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering van het veldwerk in Nederland voor de European Social Survey (ESS). In dit prestigieuze tweejaarlijkse Europese onderzoek worden data verzameld door middel van (CAPI-)interviews bij respondenten thuis. Wij voerden eerder ronde 9 en 10 uit, en inmiddels ook ronde 11. Andere grootschalige face-to-facedataverzameling die wij verzorgen zijn die voor SHARE en NEMESIS. I&O Research draagt tevens zorg voor de werving van panelleden voor het LISS panel, en verzamelt met regelmaat data voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en verschillende universiteiten. TALIS en ICILS zijn internationale onderzoeken waarbij I&O Research verantwoordelijk is voor het werven van scholen in Nederland. Ook zijn we betrokken in (methodologische) experimenten, zoals het gebruikmaken van een autoforward in vragenlijsten (samen met de Universiteit Utrecht).

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Michael Brandt

Senior onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.