Informatie voor respondenten – Brief ontvangen

U bent door ons uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Om u hier zo goed mogelijk over te informeren hebben we hieronder alle veelgestelde vragen opgesteld.

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0800-0191 (dit gratis nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of een e-mail sturen naar helpdesk@ioresearch.nl (graag o.v.v. het onderwerp van de vragenlijst en het adres waarop u de uitnodiging hebt ontvangen).

Veelgestelde vragen

Wie zijn jullie?
Ipsos I&O is een maatschappelijk betrokken onderzoeksbureau, gevestigd in Enschede en Amsterdam. Wij zijn het grootste onderzoeksbureau voor de publieke sector (overheid, universiteiten, etc.), waarvoor we al meer dan 20 jaar actief zijn. Ipsos I&O is lid van  het Data & Insights Network (voorheen: MarktOnderzoekAssociatie, MOA), de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO) en is ISO 9001, 20252, 27001, 27701 en NEN 7510 gecertificeerd. Wij onderschrijven de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek.

Wat doen jullie?
Wij voeren onderzoek uit met allerlei maatschappelijke thema’s. Dit doen we op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Ipsos I&O werkt meestal in opdracht van een gemeente, een GGD of voor een andere overheidsinstantie. Wij werken niet voor  commerciële partijen.

Hoe komen jullie bij mij uit?
Het kan zijn dat u gebeld wordt over het onderzoek. Dit doen we regelmatig (enige tijd) nadat u een brief van ons heeft ontvangen. Als u nog niet heeft meegedaan, vragen we u telefonisch of u alsnog mee wilt doen. Het komt ook voor dat u gevraagd wordt om telefonisch een aantal vragen te beantwoorden. Om u te kunnen bellen, worden aan de namen en adressen van genodigden voor het onderzoek telefoonnummers toegevoegd, via de opdrachtgever van een onderzoek of via bij de DDMA aangesloten organisaties. Het telefoongesprek gaat alleen over het onderzoek: wij verkopen u niks.

Op de brief en/of vragenlijst staat een code: is mijn privacy gewaarborgd?
Niet iedereen kan deelnemen, alleen als u persoonlijk wordt uitgenodigd. Alle genodigden krijgen een unieke code. bijvoorbeeld om in te loggen op een online vragenlijst. Aan de hand van deze codes kunnen we de voortgang van de respons monitoren, zonder dat het nodig is om persoonsgegevens te koppelen aan de antwoorden in de enquête. Deze gegevens blijven zo strikt gescheiden. Het geeft ons wel de mogelijkheid om een gerichte herinneringsbrief te sturen aan genodigden die nog niet hebben deelgenomen.

Hoe komen jullie aan mijn telefoonnummer?
Het kan zijn dat u gebeld wordt over het onderzoek. Dit doen we regelmatig (enige tijd) nadat u een brief van ons heeft ontvangen. Als u nog niet heeft meegedaan, vragen we u telefonisch of u alsnog mee wilt doen. Het komt ook voor dat u gevraagd wordt om telefonisch een aantal vragen te beantwoorden. Om u te kunnen bellen, worden aan de namen en adressen van genodigden voor het onderzoek telefoonnummers toegevoegd, via de opdrachtgever van een onderzoek of via zelfstandige bedrijven die lid zijn bij de branchevereniging DDMA. Het telefoongesprek gaat alleen over het onderzoek: wij verkopen u niks.

Ik ben gebeld door 020-3084888
Ons uitgaande telefoonnummer is 020-3084888 (0203084888) . Als u dit nummer terugbelt, dan krijgt u via een automatisch bericht nadere uitleg. Heeft u vragen over het onderzoek waarvoor u bent uitgenodigd dan kunt u onze helpdesk telefonisch bereiken op 0800-0191 (dit gratis nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of een e-mail sturen naar helpdesk@ioresearch.nl. Deze contactgegevens vindt u ook terug in de uitnodigingsbrief voor het onderzoek.

Waarom is meedoen belangrijk?
Onze onderzoeken dienen altijd een maatschappelijk doel. Onze opdrachtgevers nemen de uitkomsten erg serieus. Zij gebruiken het niet alleen om te evalueren hoe het er nu voorstaat, maar ook om de koers voor de toekomst te bepalen. Het onderzoek heeft pas echt nut als het lukt om een betrouwbaar beeld te krijgen van de hele bevolking of de totale doelgroep. Daarom is het erg belangrijk dat u meedoet: u vertegenwoordigt vele anderen die niet zijn uitgenodigd.

Hoe kan ik online meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. In veel gevallen zal in de brief een webadres vermeld staan met een unieke inlogcode. Gebruik uw PC, laptop, tablet of smartphone en tik het webadres over in de adresbalk van uw internetbrowser. Log in met uw inlogcode. De algemene toegangspagina voor onze online vragenlijsten is www.startvragenlijst.nl. Via deze website wordt u automatisch doorgestuurd naar de juiste website (op het domein: www.iodc.nl) waar de vragenlijst staat waarvoor u bent uitgenodigd.

Let op: Krijgt u zoekresultaten te zien in plaats van de online vragenlijst?
Dan heeft u niet de adresbalk gebruikt, maar de zoekfunctie van Google (of een andere zoekmachine). In de adresbalk (helemaal bovenaan) ziet u dan staan: “https://www.google.nl/…”. Klik daar op, verwijder wat er staat en typ ons webadres over. Nadat u op enter heeft geklikt ziet u de vragenlijst verschijnen.

Hoe kan ik schriftelijk meedoen?
Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. Heeft u een schriftelijke vragenlijst van ons ontvangen? Dan kunt u deze invullen (de instructies staan op het voorblad) en terugsturen met de retourenvelop. Heeft u die niet (meer)? Dan kunt u het in een andere envelop opsturen naar:

Ipsos I&O
Antwoordnummer 1104
7500 VB Enschede
(een postzegel is niet nodig)

Wat doen jullie met mijn gegevens?
Wij respecteren uw privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het onderzoek waarvoor uw gegevens ter beschikking zijn gesteld. Uw gegevens worden niet beschikbaar gesteld aan derden, tenzij we uw uitdrukkelijke toestemming vragen en dat ook van u ontvangen. Zo kan het zijn dat u aan het einde van een vragenlijst uw contactgegevens kunt achterlaten om mee te kunnen aan een verloting of om lid te worden van een panel.

Uw antwoorden op vragen worden altijd vertrouwelijk behandeld en zijn niet gekoppeld aan uw persoonsgegevens.

Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring: https://www.ipsos-publiek.nl/privacyverklaring/

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.