Ipsos I&O op Marketing Information Event (MIE 24)

Ons vak is kunst: The Art of Data & Insights. Op 13 en 14 maart 2024 presenteren wij de State of the Art tijdens de 22ste editie van het MIE: het grootste Data & Insights Event van de Benelux! Zet je schrap voor meer dan 80 sessies met topsprekers, prikkelende workshops, Silent Seminars, Round Tables en Masterclasses over Insights, Data Science, Data Analytics, AI en nog veel meer.
27 februari 2024 | Peter Kanne & Paulien Schieven |
Ipsos I&O op Marketing Information Event (MIE 24)

Discover The Art of Data & Insights

Afgelopen janauri zijn Ipsos Nederland en I&O samen verder gegaan als Ipsos I&O.
Samen met meer dan 1.500 (Digital) Marketeers, Data Scientists & Analisten, Strategen, onderzoekers en andere Data & Insights Artists in ons vakgebied zijn we als Ipsos I&O op 13 en 14 maart vertegenwoordigd op het MIE in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Ipsos I&O is op verschillende manieren aanwezig, je kunt ons bezoeken in onze stand (#26), er is een Ipsos I&O-zaal waar interessante lezingen worden gegeven en we zijn gouden sponsor van het event.

Bovendien zijn er twee lezingen van Ipsos I&O-onderzoekers in de Ipsos I&O-zaal en hosten we een sessie bij DESAN round table 3.

We beschrijven deze activiteiten kort hieronder

Moeten we politieke peilingen verbieden?
Datum: woensdag 13 maart, 12.10 – 12.55, Ipsos I&O-zaal.
Door: Sjoerd van Heck en Peter Kanne (beiden Ipsos I&O).

Politieke peilingen geven kiezers informatie bij hun keuze en hebben – dus – invloed op stemgedrag. Daarmee zijn peilingen misschien wel het beste voorbeeld van hoe de (markt)onderzoekswereld een directe maatschappelijke impact heeft. Maar in hoeverre is die impact wenselijk? Na de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november klonk bij sommigen de roep om een verbod op het publiceren van peilingen kort voor de verkiezingen. Peilingen zouden de nieuwscyclus kort voor verkiezingen te veel domineren en ze zouden een ongewenst effect op kiezers hebben die op basis van peilingen hun stem strategisch kunnen inzetten. In sommige andere Europese landen is er – daarom – een peilingverbod. Zou een dergelijk verbod ook in Nederland wenselijk zijn? In deze sessie nemen we een kijkje achter de schermen bij de politieke peilingen. Hoe werken ze? Wat weten we van de effecten van peilingen op kiezers? En: zijn peilingen wenselijk?

In deze lezing leggen Sjoerd van Heck en Peter Kanne, opiniepeilers bij Ipsos I&O, uit hoe het volgens hen echt zit en geven ze een aanzet om een genuanceerd debat over de invloed van peilingen te voeren.

The AI evolution: A game-changer for research
Datum: woensdag 13 maart, 14.55 – 15.40, DESAN Round Table 3.
Door: Reineke Reitsma (Ipsos I&O).

In het afgelopen jaar heeft Reineke Reitsma, hoofd Data en Technologie bij Ipsos I&O, uitgebreid onderzoek gedaan naar GenerativeAI en de impact ervan op marktonderzoek. In deze round table discussie zal ze de beste praktijken en geleerde lessen rond AI-ondersteunde ideeën, innovatie, analyses en rapportage delen en bespreken.

Hoe passief luistergedrag meten de radioindustrie in Nederland laat groeien
Datum: donderdag 14 maart, 12.10 – 12.55, Ipsos I&O-zaal.
Door: Irena Petric (Ipsos I&O) en Patricia Sonius (NMO).

In deze sessie onthullen Irena Petric (Ipsos I&O) en Patricia Sonius (NMO) de innovatieve passieve methodiek die het luistergedrag in kaart brengt, waarna duidelijk wordt hoe de inzichten omgezet worden in commercieel succes. Mis het niet, met deze presentatie hebben zij de prestigieuze Tony Twyman award gewonnen op het ASI, internationaal Radio & Audio congres 2023! 

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.