Ipsos Nederland en I&O gaan samen verder als Ipsos I&O

Om volop in te kunnen spelen op ontwikkelingen, zowel in de publieke als private sector, bundelen Ipsos Nederland en I&O Research hun krachten. Vanaf 8 januari 2024 gaan de twee in Nederland verder onder de naam Ipsos I&O. Samen staan we, als een van Nederlands grootste marktonderzoeksbureaus én marktleider in publiek onderzoek, veel sterker. Naast ons complementaire karakter in termen van expertise en marktkennis, beschikt de nieuwe organisatie over een uitgebreider palet aan onderzoeks- en dataverzamelingsmethoden, een diversere klantenportfolio en grotere innovatiekracht. Dé basis om, met een bevlogen team van professionals, nog meer waarde te bieden aan onze opdrachtgevers en de Nederlandse samenleving.
08 januari 2024 | Gerben Huijgen & Peter Kanne
Ipsos Nederland en I&O gaan samen verder als Ipsos I&O

Over Ipsos en I&O Research

Ipsos is een van ‘s werelds meest toonaangevende marktonderzoeksbedrijven. Ipsos werd in 1975 opgericht in Frankrijk en groeide uit tot een wereldwijde groep, met meer dan 5.000 klanten is Ipsos actief in bijna 90 markten. Bij Ipsos werken meer dan 20.000 werknemers, waarvan 165 bij de Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Rijen.

I&O Research is in Nederland het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector. I&O Research, opgericht in 1996, bedient een breed scala aan overheids- en non-profit-klanten. Het bedrijf staat bekend om zijn betrouwbaarheid en expertise in het onderzoeken van maatschappelijke en politieke kwesties en beleidsevaluaties, en is daarnaast actief op het gebied van het verzamelen van wetenschappelijke gegevens en data-analyse. Bij I&O Research werken 100 mensen in Amsterdam en Enschede.

Dezelfde expertise, meer mogelijkheden en innovatie

Met het samenvoegen van de twee bedrijven biedt Ipsos I&O nationale en internationale opdrachtgevers dezelfde, maar ook nieuwe mogelijkheden.

Voor Ipsos is onderzoek in de publieke sector een kernactiviteit. Ben Page, CEO Ipsos Global zegt verheugd te zijn “de gouden standaardactiviteiten van I&O Research samen te brengen met het best-in-class onderzoek van Ipsos.” Hij is ervan overtuigd dat ook Nederlandse opdrachtgevers zullen profiteren van de uitgebreide operationele middelen en infrastructuur die het concern te bieden heeft.

Ook Gerben Huijgen, algemeen directeur I&O Research is enthousiast over “de fit van I&O Research met Ipsos” en is ervan overtuigd “dat deze combinatie meer waarde zal opleveren voor onze mensen en klanten.”

De publieke tak van Ipsos I&O zal werken vanuit de huidige I&O-vestigingen in Enschede en Amsterdam, met dezelfde faciliteiten, mensen en toewijding. De onderzoekers van Ipsos Public Affairs zullen zich bij die van I&O voegen. Daarmee profiteert Ipsos I&O van de inhoudelijke kennis van de publieke sector – zoals met name I&O Research die heeft opgebouwd – en de innovatieve kracht van Ipsos. Bovendien opereert de organisatie internationaal, met als voordeel dat we maatschappelijke en politieke kwesties in een internationaal perspectief kunnen plaatsen.

Opinieonderzoek en zetelpeilingen

Zowel Ipsos als I&O Research is actief in politiek- en opinieonderzoek. De combinatie Ipsos I&O gaat hier op volle kracht mee door. We blijven media en publiek voorzien van relevante maatschappelijke en politieke inzichten met betrekking tot opvattingen en gedragingen van Nederlandse burgers.
De Peilingwijzer, een gewogen gemiddelde van politieke zetelpeilingen waar meerdere media gebruik van maken, bestond de laatste jaren nog uit twee zetelpeilingen: die van Ipsos en I&O Research. Als Ipsos I&O gaan we door met zetelpeilingen. We willen de komende periode in samenspraak met afgevaardigden uit de wereld van media, wetenschap en overheid onderzoeken in welke vorm dat zal zijn.

Klik hier voor het persbericht op de website van Ipsos.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.