Symposium Koopstromen Oost-Nederland

Tijdens een symposium op donderdagochtend 26 maart in Schouwburg Odeon (Zwolle) presenteert I&O Research de belangrijkste uitkomsten van een nieuw koopstromenonderzoek.
20 februari 2020 | Thijs Lenderink & Hendrik Nijenhuis | #detailhandel #koopstromen #koopstromenonderzoek #symposium
Symposium Koopstromen Oost-Nederland

Om de feitelijke ontwikkelingen van de detailhandel in Oost-Nederland scherper te kunnen volgen, heeft I&O Research eind vorig jaar een nieuw koopstromenonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek hebben we gedaan in afstemming met de provincies Drenthe, Gelderland en Overijssel en in opdracht van ruim vijftig gemeenten in het oosten van ons land. Tijdens een symposium op donderdagochtend 26 maart in Schouwburg Odeon (Zwolle) presenteert I&O Research de belangrijkste uitkomsten.

Ook horeca en leisure

Op basis van ruim 55.000 enquĂȘtes hebben we de koopstromen in beeld gebracht en daarmee het functioneren van winkelgebieden in de provincies Drenthe, Flevoland (oostelijk deel), Gelderland (Achterhoek, Stedendriehoek, Noord-Veluwe) en Overijssel. Inclusief verblijfs-toeristische toevloeiing en dag-toeristische toevloeiing uit Nederland en Duitsland. Daarnaast hebben we dit periodieke onderzoek dit keer uitgebreid met horeca- en leisurestromen.

Programma symposium

Thijs Lenderink van I&O Research en projectleider van het onderzoek presenteert de onderzoeksuitkomsten. Gert-Jan Hospers reflecteert op de resultaten. Hij is bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit. Peter Kanne treedt deze ochtend op als gespreksleider.

De uitkomsten van Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2019 vormen een belangrijke bouwsteen voor het opstellen en actualiseren van gemeentelijk en regionaal detailhandelsbeleid, voor het berekenen van marktruimte voor nieuwe initiatieven en voor een sterkte-zwakteanalyse van aankooplocaties. Ook voor marktpartijen en winkeliersverenigingen biedt het Koopstromenonderzoek daarmee waardevolle inzichten.

Wilt u erbij zijn?

Meld u zich dan hier aan. Als u meer wil weten mail dan naar info@kso2019.nl.


We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.