I&O-zetelpeiling: VVD de grootste, PVV op winst

De VVD verliest één zetel en gaat van 41 naar 40 zetels in de I&O-peiling van september 2020. Daarmee blijven ze met enig verschil de grootste partij van Nederland. Verder winst voor de PVV en verlies voor het CDA en Forum voor Democratie.
10 september 2020 | Milan Driessen & Peter Kanne

VVD stabiel; winst PVV en verlies CDA

De VVD gaat van 41 naar 40 zetels in de I&O-peiling van september 2020 en blijft met ruim verschil de (virtueel) grootste partij van Nederland. Verder winst voor de PVV (van 14 naar 19 zetels) en verlies voor het CDA (van 17 naar 13 zetels) en Forum voor Democratie (van 12 naar 10 zetels).

Verantwoording

Dit onderzoek vond plaats van donderdag 3 september tot dinsdagochtend 8 september 2020.

Er werkten in totaal 2.053 Nederlanders mee aan dit onderzoek.  Het grootste deel van de deelnemers (1.913) is afkomstig uit het I&O Research Panel. Daarnaast vulden 140 Nederlanders de vragenlijst in via het panel van PanelClix.

De onderzoeksresultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, regio, opleidingsniveau en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. De weging is uitgevoerd conform de richtlijnen van de Gouden Standaard. Hiermee is de steekproef representatief voor de kiesgerechtigde Nederlandse inwoners (18+), voor wat betreft deze achtergrondkenmerken.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Milan Driessen

Onderzoeker

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.