Gezondheid

Op allerlei manieren brengen we de gezondheid van de Nederlandse bevolking in kaart voor u.

Voor I&O Research is gezondheid meer dan alleen een werkveld. Het is een onderdeel van onze identiteit. De gezondheid van Nederlanders is daarom een zeer belangrijk thema voor ons. Om deze reden werken wij niet voor de tabaksindustrie, maar bijvoorbeeld wel aan onderzoek naar de Rookvrije Generatie, naar de kwaliteit van onze binnenlucht en de leefstijl van Nederlanders. Ook doen wij regelmatig onderzoek om het draagvlak in kaart te brengen van maatregelen gericht op een gezondere omgeving, bijvoorbeeld rondom gezonde voeding en tabaksverkoop. Voor alle soorten gezondheidsonderzoek die wij uitvoeren geldt dat we u ook inzicht kunnen bieden in de diverse scenario’s die er mogelijk zijn voor vervolgbeleid. Zodat u ook écht iets kunt met de resultaten, door bijvoorbeeld uw interventies hierop aan te passen. 

Beleid afstemmen op relevante inzichten 

Hoe is het eigenlijk gesteld met de gezondheid van de Nederlandse bevolking? In hoeverre zijn wij écht vitaal, doen wij voldoende aan sport en is onze werk- en leefomgeving gezond? Dit brengen we in kaart voor diverse gemeenten, Trimbos Instituut, GGD’en, maar ook Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, het Longfonds, Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie (AVGG) en een aantal ministeries. Wilt u als opdrachtgever graag een analyse van ons na afloop van het onderzoek? Dan realiseren wij dit uiteraard graag voor u, zodat u uw beleid nog beter kunt afstemmen op relevante en actuele inzichten.

Overlap met andere werkvelden

Gezondheid is ook een belangrijk aspect als het gaat om burgers die langer thuis moeten blijven wonen. Hoe ervaren zij dit en hoe handelen ze ernaar? Is hun woning, maar ook de (sociale) leefomgeving hierop voorbereid? Tijdens dit soort onderzoeken is er uiteraard overlap met de werkvelden Sociaal domein en  Waarden en gedrag. Door onze uitgebreide, werkveld overstijgende ervaring op deze gebieden kunnen we u perfect van dienst zijn en leveren wij inzichten waar u naar kunt handelen. 

Projecten

De gezondheid van Nederlanders is een zeer belangrijk thema voor I&O Research. Voor diverse gemeenten doen wij onderzoek naar het sport- en beweeggedrag van de inwoners en vergelijken dit met de landelijke cijfers. We verzorgen de dataverzameling van de Gezondheidsmonitor en Jeugdmonitor voor diverse GGD’s in Nederland, maar bieden ook ondersteuning bij de analyse en rapportage van deze onderzoeken. Ook doen wij onderzoek voor enkele gezondheidsfondsen, zoals Gezondheidsfondsen voor Rookvrij,  Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie (AVGG)en het Longfonds, om inzicht te krijgen in de mate waarin er sprake is van een gezonde leefomgeving.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Rachel Beerepoot

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Roy van der Hoeve

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.