Economie

Duidelijk antwoord op de vragen die u als overheidsorganisatie heeft op economisch gebied.

Economische cijfers zijn belangrijk bij het formuleren van beleid. Al sinds 1996 bieden we die cijfers  waarmee overheden beter invulling kunnen geven aan beleid. Of het nu gaat om lokale of regionale  economie, concrete of (meer) abstracte onderwerpen, politiek gevoelige of minder gevoelige zaken: wij doen onderzoek op alle gebieden die raakvlakken hebben met de economie. 

Goed onderbouwd advies

Er zijn allerlei vragen die u als organisatie kunt hebben op economisch gebied. Wij brengen de huidige situatie, ontwikkelingen en kansen in beeld. Dit doen wij op basis van verschillende bronnen en onderzoeksmethoden, zoals analyse van beschikbare data, het houden van interviews met bij uitvoering of beleid betrokken stakeholders, het uitvoeren van enquêtes op locatie, digitale vragenlijsten en apps. Wij zijn experts in het opzetten en vormgeven van onderzoek. Samen met u kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar de vraag. Wat is de beste methode? Zijn alle stakeholders gehoord? Is de mening van ondernemers in de binnenstad anders dan de mening van ondernemers in het buitengebied? En welk effect heeft een beleidswijziging op zaken als bereikbaarheid, tevredenheid of werkgelegenheid? Op basis van de bevindingen bieden we u een totaalbeeld, formuleren we verschillende scenario’s en voorzien we u van advies. Zodat u beter onderbouwde beslissingen kunt nemen.

Projecten

I&O Research voert sinds 2010 regelmatig Koopstromenonderzoek uit voor gemeenten en provincies. Met dit consumentenonderzoek verzamelen wij data die gemeenten en provincies gebruiken voor het opstellen van hun detailhandelsbeleid. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in economische monitoring. Zo voeren wij regelmatig economische barometersondernemerspeilingen en monitors uit, bijvoorbeeld om het functioneren van de binnenstad of de toeristische sector in beeld te brengen. We brengen bedrijventerreinen in beeld en beschikken over een eigen I&O Research Ondernemerspanel met 4.500 leden. Tot slot doen wij regelmatig (rekenkamer)onderzoek naar de effectiviteit van (onderdelen van) het economisch beleid van gemeenten.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Ester Hilhorst

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.