Video-interviews

Min of meer uit noodzaak geboren is beeld- of videobellen inmiddels een vertrouwd en goed gebruikt onderzoeksinstrument bij I&O Research.

Min of meer uit noodzaak geboren doordat het coronavirus face-to-face contact voor langere periode onwenselijk maakte, is beeld- of videobellen inmiddels een vertrouwd en goed gebruikt onderzoeksinstrument bij I&O Research. In kwantitatieve face-to-face (CAPI) projecten worden interviews digitaal – met beeld – door interviewers afgenomen. En ook bij kwalitatief onderzoek vinden interviews en focusgroepen regelmatig via een online platform plaats.
Bij I&O Research beschikken we over de techniek en expertise om dergelijke gesprekken te organiseren. Er is inmiddels een ruime groep interviewers die ervaring heeft met het voorbereiden en uitvoeren van ‘beeldbelgesprekken’. Hierbij kan ook toonmateriaal worden ingezet.

Van veiligheid naar snelheid en gemak

Aanvankelijk hebben wij beeldbellen vooral ingezet om respondenten – mensen die uit angst voor het coronavirus liever geen interviewer over de vloer wilden hebben – een alternatief te kunnen bieden. De werving vond dan aan deur – op 1,5 meter afstand – of telefonisch plaats; de interviewer kwam niet binnen voor het interview. Dit gaf mensen een veilig gevoel. Inmiddels worden deze beeldbelgesprekken ook ingezet om dataverzameling met interviewers sneller en gemakkelijker uit te voeren. Wilt u weten hoe? Neem dan contact met ons op.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

Opdrachtgevers

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.