Toerisme en recreatie

Toeristen en recreanten zijn belangrijke gebruikers van de ruimte. Onderzoek geeft input voor een betere ervaring, zowel voor bezoekers als voor bewoners.

Toeristen en recreanten zijn belangrijke gebruikers van ruimte. Maar hoe gedragen deze groepen zich op bepaalde plekken en wat voor ervaringen hebben ze? Wat merken bewoners van bezoekers in hun eigen leefomgeving? En hoe kan beleid zorgen voor een betere ervaring, zowel voor bezoekers als bewoners?

Onderzoek geeft inzicht in populaire vrijetijdsactiviteiten en helpt bij het beter verdelen van bezoekersstromen, maar kan ook van nut zijn bij het aanpassen van toeristisch/recreatief aanbod aan de wensen van de doelgroep of het vaststellen van het imago van een plaats of bezienswaardigheid. I&O Research heeft ervaring met onderzoeken naar bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding, vakantiegedrag van Nederlanders, toeristische druk en tevredenheidsonderzoeken onder bewoners en bezoekers. De onderzoeksmethoden lopen uiteen van kwantitatieve methoden zoals vragenlijsten binnen ons I&O Research panel en face-to-face enquĂȘtes op locatie tot kwalitatieve methoden als interviews of focusgroepen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ralf ten Hove

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.