Jongerenonderzoek

Wilt u onderzoek uitvoeren onder jongeren? Dat kan bij I&O Research!

Ongeveer 4.000 panelleden in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar kunnen we direct benaderen voor deelname aan onderzoek. Zij maken deel uit van het I&O Research Panel en vullen een vragenlijst zelfstandig in.

Daarnaast is het mogelijk om nog eens 13.000 kinderen en jongeren in de leeftijd tot en met 25 jaar voor onderzoek te benaderen via ouders of verzorgers in het I&O Research Panel.
Hiervoor vragen we de ouder of verzorger om een vragenlijst aan hun kind beschikbaar te stellen of om de vragenlijst voor of samen met hun kind in te vullen. We kunnen hierbij selecties maken naar de leeftijd en het geslacht van het kind. Ook kan geselecteerd worden op basis van kenmerken van ouders of verzorgers, zoals opleidingsniveau.

Uitsluitend overheden en andere publieke organisaties, waaronder ook universiteiten, hogescholen en kennisinstituten, kunnen het panel gebruiken om betrouwbare data over en van kinderen en jongeren te verzamelen. Wij benaderen voor u deze doelgroep zodat u inzicht krijgt in de mening en ervaring van een jonge doelgroep.

Ervaring met onderzoek onder jeugd

Bij I&O Research hebben we ruime ervaring met onderzoek onder kinderen en jongeren. We kunnen u goed adviseren over de beste aanpak en de onderzoeksmogelijkheden.
Ook kunnen we op basis van onze ervaring een reële inschatting maken van de respons onder de door u gewenste doelgroep. Wij hebben onder meer onderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke thema’s die jongeren belangrijk vinden, naar rookgedrag, en naar seksuele opvattingen.

Toestemming en privacy

Als het gaat om onderzoek doen onder kinderen en jongeren, gaan wij zorgvuldig te werk. Kinderen jonger dan 16 jaar benaderen we altijd via de ouder of verzorger, zodat zij per onderzoek toestemming geven dat hun kind mag deelnemen.

Het I&O Research Panel is ISO-gecertificeerd (ISO 20252:2019 Annex A). I&O Research werkt conform de Nederlandse en Europese wetgeving en is gecertificeerd voor ISO 27701 (privacy en AVG).

Meer weten?

Wilt u meer weten over het doen van onderzoek onder kinderen en jongeren in het I&O Research Panel? Neem dan contact met ons op via de onderstaande contactgegevens. We helpen u graag verder.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Anne van Bebber

Onderzoeker

Opdrachtgevers

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.