Strategie en positionering

Is de positionering van uw organisatie (nog) de juiste? Komen uw USP’s goed over het voetlicht?

Belangenorganisaties, non-profitorganisaties, ngo’s, goede doelen, ledenorganisaties en politieke partijen hebben weliswaar ideële uitgangspunten en doelen, maar ze moeten ook zelf overleven. 

Dat is in deze tijd – waar mensen individuele keuzes maken, minder vaak ergens lid van worden en zich niet makkelijk binden – nog geen sinecure.  

Het helpt om te weten of er draagvlak is voor uw idealen, of mensen zich net zo druk maken over de zaken waar u en uw collega’s zich druk over maken. En vooral ook, of men er iets voor over heeft: wil men bijdragen, lid worden, doneren? En zo ja, onder welke voorwaarden?  

Strategiebepaling 

Als organisatie is het belangrijk om te weten waar uw (potentiële) achterban te vinden is, wat deze mensen vinden van uw organisatie en de doelen waar u voor staat. Wordt u op de juiste manier gepercipieerd? Komen uw USP’s goed over het voetlicht? Kortom: is uw positionering (nog) de juiste? 

Positionering 

Positionering wil zeggen dat u zich onderscheidt van andere organisaties in uw werkveld. Op basis van strategisch onderzoek kunnen we samen met u de positionering van uw organisatie bepalen en zo de groei realiseren die u voor ogen heeft. Dat is óók een aspect van onze onderzoekexpertise. 

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Opdrachtgevers

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.