Zorgt nieuwe N18 voor meer winkelpubliek uit Achterhoek naar Enschede?

Woensdag 2 mei is de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo geopend voor verkeer, waarmee de nieuwe Twenteroute officieel in gebruik is genomen.
05 mei 2018 | Ralf ten Hove
Zorgt nieuwe N18 voor meer winkelpubliek uit Achterhoek naar Enschede?

Woensdag 2 mei is de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo geopend voor verkeer, waarmee de nieuwe Twenteroute officieel in gebruik is genomen. Met deze verbinding wordt de reistijd tussen Enschede en de Achterhoek naar verwachting 10 tot 15 minuten korter. I&O Research onderzocht voor Enschede Promotie of er door de nieuwe N18 ook meer winkelpubliek uit de Achterhoek naar Enschede zal trekken. 

Het onderzoek werd uitgevoerd door middel van een online enquête onder inwoners van de Achterhoek. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de potentiële bezoekers uit de Achterhoek waarschijnlijk vaker in Enschede zal gaan winkelen nu de N18 gereed is. Veertien procent geeft aan zeker vaker naar Enschede te komen.

Enschede Promotie start vanaf deze week met een imagocampagne die meer winkelend publiek uit de Achterhoek moet verleiden om naar Enschede te komen.

Klik hier voor het artikel in de Twentsche Courant Tubantia.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ralf ten Hove

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.