Zorg hoogste aandeel vrouwen

Afgelopen maandag was het Equal Pay Day, de dag in het jaar waarop mannen gemiddeld het jaarloon van vrouwen hebben verdiend. Hoeveel en in welke sectoren werken vrouwen in Nederland?
18 november 2022 | Robert Nordeman & Gerben Huijgen | #banen #LISA #werkgelegenheid
Zorg hoogste aandeel vrouwen

Afgelopen maandag was het Equal Pay Day. Dit is de dag in het jaar waarop mannen gemiddeld het jaarloon van vrouwen hebben verdiend. De dag is bedacht om aandacht te vragen voor de loonkloof tussen en mannen en vrouwen.

Voor de onlangs verschenen editie van LISA Nieuws hebben we uitgezocht wat het aandeel banen van vrouwen in Nederland is en in welke sectoren zij werken. De uitkomsten zijn ook weergegeven in onderstaand dashboard (klik op de afbeelding om te openen).

I&O Research is intensief betrokken bij de totstandkoming van LISA-materiaal. In de eerste plaats ondersteunen wij de Stichting LISA bij het ontsluiten van gegevens en adviseren wij afnemers over het gebruik van de data. Daarnaast maakt I&O Research gebruik van LISA-data voor analyses naar arbeidsmarkt, bedrijvendynamiek en omzetcijfers. Hiermee helpen wij diverse gemeentes en provincies met het opstellen van gedegen economisch beleid.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robert Nordeman

Onderzoeker

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.