Zeeuwen bezorgd over klimaatverandering

In mei 2017 is de Staat van Zeeland weer gehouden; een grootschalig onderzoek onder inwoners van Zeeland over werken, wonen en beleving.
05 februari 2018 | Michael Brandt
Zeeuwen bezorgd over klimaatverandering

In mei 2017 is de Staat van Zeeland weer gehouden; een grootschalig onderzoek onder inwoners van Zeeland over werken, wonen en beleving. De centrale vraag was: hoe gaat het met je? Dat heeft ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in kaart gebracht, in opdracht van de Provincie Zeeland.
I&O Research verzorgde de uitvoering van het veldwerk.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de Zeeuwen zich minder zorgen maken om hun financiële situatie dan tijdens de vorige meting in 2013. Een groot deel van de Zeeuwen (68 procent) ziet klimaatverandering als een bedreiging voor henzelf of hun omgeving.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd en te vinden op www.staatvanzeeland.nl.

Ruim vijftigduizend Zeeuwen kregen een uitnodigingsbrief met een vragenlijst op de mat, die door ongeveer een kwart werd ingevuld. Het ging om een willekeurige steekproef die alle Zeeuwse gemeenten hebben getrokken uit de Basisregistratie Personen (BRP) en hebben toevertrouwd aan
I&O Research voor de verzending. Naast een schriftelijke vragenlijst kreeg men uiteraard ook de mogelijkheid om via internet mee te doen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Michael Brandt

Senior onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.