Workshop Wijkveiligheidsscan

Voor elke gemeente is een effectief leefbaarheids- en veiligheidsbeleid op wijk- of kernniveau van groot belang. De I&O Wijkveiligheidsscan kan daarbij een krachtig hulpmiddel zijn.
14 maart 2014 | Jaap Bouwmeester

Voor elke gemeente is een effectief leefbaarheids- en veiligheidsbeleid op wijk- of kernniveau van groot belang. De I&O Wijkveiligheidsscan kan daarbij een krachtig hulpmiddel zijn. Dit instrument geeft direct en zonder omwegen inzicht in de leefbaarheid en veiligheid van een wijk. De Wijkveiligheidsscan helpt bovendien met het bedenken en kiezen van prioriteiten en acties op wijkniveau en geeft daarmee concrete invulling aan uw integrale veiligheidsbeleid.

Wij nodigen u graag uit voor een gratis workshop over de Wijkveiligheidsscan van I&O Research. Wij gaan dan in op de totstandkoming van de Wijkveiligheidsscan aan de hand van projecten voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en Enschede.

De workshop (met aansluitend een borrel) vindt plaats op:

 Donderdag 8 mei 2014 13.30u – 16.00u Seats to Meet Utrecht (Hoog Catharijne)

Heeft u interesse in het bijwonen deze workshop? Mail dan naar info@ioresearch.nl. Daarnaast informeren wij u natuurlijk graag persoonlijk over de mogelijkheid van een Wijkveiligheidsscan voor uw gemeente.

De Wijkveiligheidsscan bevat alle relevante informatie van veiligheidspartners over een wijk: cijfers over criminaliteit en meldingen, onveilige plekken, onveiligheids-beleving van wijkbewoners en leefbaarheid buurt. De Wijkveiligheidsscan bevat verder een beschrijving van de belangrijkste wijkkenmerken en een met u afgestemd voorstel voor speerpunten. De Wijkveiligheidsscan wordt meestal voor meerdere wijken tegelijk opgesteld.

Een complete wijkveiligheidsscan is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
1. een kaart van de wijk met de belangrijkste aandachtsplekken;
2. een overzichtstabel met kerncijfers;
3. kwantitatieve (cijfers) en kwalitatieve (knelpunten) veiligheidsinformatie;
4. speerpunten die logisch zijn af te leiden uit de verzamelde informatie en de beschreven knelpunten.

Elke Wijkveiligheidsscan is opgebouwd conform de veiligheidsvelden en -thema van de VNG.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.