Werkconferentie De Samenwerkende Overheid

I&O Research / Mindful Marketing: Hoe organiseer je de nieuwe rol van de overheid?
01 januari 2018
Werkconferentie De Samenwerkende Overheid

I&O Research / Mindful Marketing: Hoe organiseer je de nieuwe rol van de overheid?

Evenement datum: 25-1-2018 12:30 – 17:00

Registratie voor het evenement is niet meer mogelijk.

Werkconferentie De Samenwerkende Overheid

Hoe organiseer je de nieuwe rol van de overheid?
Jaarbeurs in Utrecht

De overheid wil een andere rol innemen richting burgers en ondernemers. Meer partner en co-creator, om eigen initiatief uit de samenleving optimaal te laten bloeien. Niet hiërarchisch, wel samenwerkend. En de overheid, dat ben jij!

Om die nieuwe rol tot een succes te maken, staat vertrouwen voorop. De kanteling die nodig is om dit vertrouwen in het contact tussen de overheid en haar stakeholders waar te maken, begint bij de interne organisatie.

I&O Research en Mindful Marketing organiseren een werkconferentie waarin overheidsprofessionals, aan de hand van praktijkcases in verschillende stadia van kanteling, met elkaar in gesprek gaan. Om van elkaar te leren hoe je die nieuwe rol kunt organiseren.

Centrale vraag: hoe ziet de samenwerkende overheid – een overheid die haar ambtenaren faciliteert en daarmee partners en burgers betrokken en tevreden houdt – er van binnen uit?

Hoe kom je daar? Hoever kan je gaan met zelfsturing? Wat gaat er al goed, en welke valkuilen zijn er?

Programma

Peter Kanne (I&O Research) en Edo van der Zouwen (Mindful) schetsen de stand van zaken en de centrale vraag. Op basis van actueel I&O-onderzoek geven we een beeld van hoe het volgens overheidsmedewerkers is gesteld met de samenwerking. In welke rol kan de overheid opereren? Is de overheid klaar voor zelfsturing?

Presentatie actueel I&O-onderzoek door Mireille Koomen, I&O Research: wat bepaalt het werkgeluk van overheidsmedewerkers? En in hoeverre draagt zelfsturing daar aan bij?

Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland en Edo van der Zouwen, Mindful Marketing
De provincie Zuid-Holland werkt sinds 2015 met Uitgestoken Hand om haar nieuwe rol waar te maken. Wat houdt dit nieuwe beleid en waarom is het succesvol?

Merel Heidinga, communicatieadviseur provincie Drenthe en Peter Kanne, I&O Research
Van buiten naar binnen werken klinkt mooi, maar wat willen klanten eigenlijk? Wat verwachten stakeholders van de provinciale dienstverlening? En hoe betrek je collega’s bij de rolverschuiving?

Franklin Wijga, loco-gemeentesecretaris en algemeen directeur gemeente Hollands Kroon
Hollands Kroon was door haar fusie een van de eerste gemeenten in Nederland die vol inzette op zelfsturing. Met succes, al ging niet alles goed. Wat kunnen andere gemeenten met deze ambitie hiervan leren? Over een mooie reis volgens leiderschap op 1 A4-tje.

Wilbert Pastoor, teamcoachen Stefan Staartjes, Procesbegeleider en beleidsadviseur leefstijl van de gemeente Nijkerk en Menno Spaan, Haagse Beek organisatieadvies
In Nijkerk bepalen burgers, instellingen en ondernemers het beleid. De gemeente sluit hierop aan. Een spannende democratische vernieuwing met de naam Samen aan zet. In aanvulling hierop werkt de ambtelijke organisatie geheel zelfsturend. Hoe pakt dit uit?

Gesprek tussen deelnemers: Wat doen jullie om de nieuwe rol waar te maken? Wat kan jouw organisatie met zelfsturing? Welke vragen leven er?

Paneldiscussie en gesprek tussen sprekers en zaal: Hoe organiseer je nu die nieuwe rol? En hoever kan de overheid gaan met zelfsturing?

Inloop: 12.30 uur. Aanvang programma: 13.00 uur

  • Doelgroep: overheidsprofessionals (werkzaam bij gemeente, provincie, waterschap, ministerie, uitvoeringsorganisatie) **)
  • Aanmelden: via bovenstaande button ‘Registreren’
  • Locatie: Jaarbeurs in Utrecht.
  • Toegang: gratis na inschrijving en commitment. Indien u zonder afmelding afwezig bent, zijn we genoodzaakt om 50 euro in rekening te brengen. Afmelden kan tot 48 uur van te voren
  • Smartphone: Neem je smartphone of tablet mee, om mee te kunnen doen aan de plenaire discussie

Reservelijst

Er is ruimte voor 120 personen, op dit moment zitten we daar overheen. U kunt zich nog inschrijven, maar u komt dan op een reservelijst.

Half januari ontvangt u van ons bericht over uw deelname.

**) Werkt u niet bij de overheid maar wilt u toch graag naar dit evenement? Dan vragen we een bijdrage van 100 euro.
Wij behouden ons tevens het recht voor om deelnemers te weigeren.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.