Verhuisbewegingen, ruimtegebruik en banen van vrouwen

Verhuisbewegingen, ruimtegebruik en banen van vrouwen. Het zijn drie heel verschillende thema’s. De overeenkomst is dat alle drie in beeld gebracht kunnen worden met behulp van LISA-data. In de nieuwe editie van LISA Nieuws vindt u drie artikelen over deze thema’s.
13 oktober 2022 | Robert Nordeman & Gerben Huijgen | #LISA #werkgelegenheidsregister
Verhuisbewegingen, ruimtegebruik en banen van vrouwen

Verhuisbewegingen, toekomstig ruimtegebruik en banen van vrouwen. Het zijn drie heel verschillende thema’s. De overeenkomst is dat alle drie in beeld gebracht kunnen worden met behulp van LISA-data. In de nieuwe editie van LISA Nieuws vindt u drie artikelen over deze thema’s.

Verhuisbewegingen vestigingen Noord-Holland

Jeroen Silvis en Michel van Wijk (beiden werkzaam bij de provincie) analyseren de verhuisbewegingen van vestigingen in de provincie Noord-Holland. De verkregen inzichten worden gebruikt om bedrijventerreinen en kantorenlocaties toekomstbestendig te maken.

Toekomstig ruimtegebruik

Bureau Stedelijke Planning (nu Sweco) heeft een model ontwikkeld om een raming te maken van de toekomstige ruimtebehoefte in steden. Bianca Lemm laat zien hoe bevolkingsgroei en woningbouwambities van een stad met behulp van LISA-data vertaald kunnen worden in de toekomstige vraag naar werkfuncties en voorzieningen.

Banen van vrouwen

De rubriek LISA in beeld zoomt in op banen van vrouwen. Hoe heeft het aantal banen zich in de afgelopen tijd ontwikkeld? En in welke sectoren en branches werken (relatief) veel vrouwen?

I&O Research is intensief betrokken bij de totstandkoming van LISA-materiaal. In de eerste plaats ondersteunen wij de Stichting LISA bij het ontsluiten van gegevens en adviseren wij afnemers over het gebruik van de data. Daarnaast maakt I&O Research gebruik van LISA-data voor analyses naar arbeidsmarkt, bedrijvendynamiek en omzetcijfers. Hiermee helpen wij diverse gemeentes en provincies met het opstellen van gedegen economisch beleid.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robert Nordeman

Onderzoeker

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.