Veiligheidsmonitor 2019 van start!

Heeft u in de afgelopen periode een brief over de Veiligheidsmonitor ontvangen met logo’s van I&O Research én het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)? Dat kan kloppen.
15 augustus 2019 | Frank ten Doeschot & Gerben Huijgen
Veiligheidsmonitor 2019 van start!

Heeft u in de afgelopen periode een brief over de Veiligheidsmonitor ontvangen met logo’s van I&O Research én het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)? Dat kan kloppen. Begin augustus 2019 zijn wij gestart met het afnemen van enquêtes voor dit grootschalige landelijke onderzoek. Dit loopt nog door tot en met november van dit jaar.

Hoe veilig voelt u zich in Nederland? Bent u wel eens slachtoffer geweest van een misdrijf zoals woninginbraak, zakkenrollerij of geweld? Heeft u wel eens te maken gehad met cybercrime zoals hacken, identiteitsfraude of internetpesten? Ervaart u problemen of overlast in de buurt waarin u woont? En hoe tevreden bent u met het functioneren van de politie en de gemeente? De Veiligheidsmonitor is opgezet om op dit soort vragen een antwoord te kunnen geven.

Bevolkingsonderzoek naar veiligheid

De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd door I&O Research en het CBS in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef onder 65.000 Nederlanders. Daarmee kan op regionaal niveau de ontwikkeling van onveiligheidsgevoelens worden gevolgd. Daarnaast zijn er in 2019 ruim 100 gemeenten die extra enquêtes laten uitvoeren om ook op gemeente- of wijkniveau over betrouwbare resultaten te kunnen beschikken.
Om juiste statistieken te kunnen maken kan de vragenlijst alleen worden ingevuld door de persoon in het huishouden aan wie de brief is gericht.

Vragen naar aanleiding van de brief

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de brief of over het onderzoek dan kunt u telefonisch contact opnemen met de helpdesk van I&O Research via: 0800 0191 (gratis).
Daarnaast kunt u ook mailen naar veilig@ioresearch.nl

Meer weten over de veiligheidsmonitor

Bent u werkzaam voor een gemeente of veiligheidsregio, en wilt u meer weten over de Veiligheidsmonitor, neem dan contact op met:

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Frank ten Doeschot

Onderzoeksadviseur

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.