Veel waardering voor Westfriese recreatiegebieden

I&O Research bracht voor het Recreatieschap Westfriesland het gebruik en de waardering van de recreatiegebieden, fiets- en wandelnetwerken en vaarroutes in Westfriesland in kaart.
11 augustus 2015 | & Roy van der Hoeve

I&O Research bracht voor het Recreatieschap Westfriesland het gebruik en de waardering van de recreatiegebieden, fiets- en wandelnetwerken en vaarroutes in Westfriesland in kaart.

Het Recreatieschap gebruikt de uitkomsten om het landschapsplan te actualiseren. Dit plan resulteert in beleid en een uitvoeringsplan voor het Recreatieschap en input om Westfriesland (nog) aantrekkelijker te maken. In 2008 is dit onderzoek ook uitgevoerd. Door het onderzoek te herhalen, zijn trends inzichtelijk te maken van hoe de waardering van inwoners zich ontwikkelt.

Driekwart van de Westfriezen bezoekt wel eens een recreatiegebied in Westfriesland. De bekendheid en het bezoek is (evenals in 2008) het grootst in het Streekbos. Maar ook Egboetswater, het Enkhuizerzand en de Hulk zijn onder een ruime meerderheid van de inwoners bekend. Bezoekers zijn over het algemeen positief over de recreatiegebieden; gemiddeld waardeert men de gebieden van het Recreatieschap Westfriesland met een 7,4. Het hoogste rapportcijfer geven bezoekers aan het Streekbos (7,8), het laagste cijfer krijgt het Enkhuizerzand (6,9). Vrijwel alle gebieden worden ongeveer evengoed gewaardeerd als in 2008.

Meer informatie over dit onderzoek?
In totaal werkten ruim 1.200 leden van het Westfrieslandpanel mee aan het onderzoek.

Kijk hier voor meer informatie over het Recreatieschap Westfriesland.

Klik hier voor de volledige onderzoeksrapportage.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Roy van der Hoeve

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.