I&O Research: Willen weten!

I&O Research is hét onderzoeksbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We voorzien overheden en publieke organisaties van betrouwbare onderzoeksuitkomsten die inzicht bieden en strategische keuzes mogelijk maken. Willen weten gaat daaraan vooraf. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet.
08 februari 2023 | Gerben Huijgen & Peter Kanne |
<strong>I&O Research: Willen weten!</strong>

Om ons heen zien we hoe kennis, feiten, de wetenschap of journalistiek in twijfel worden getrokken. Parallel daaraan nemen desinformatie, fake news, twijfelachtige journalistiek en ondeugdelijk of gekleurd onderzoek hand over hand toe. We zien het als onze taak hier tegenwicht aan te bieden.

Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie staan centraal in onze aanpak. En onze dataverzameling is doordacht: we gaan niet over één nacht ijs. We koppelen onze opdrachtgevers aan onderzoekadviseurs die kennis hebben van het domein waarin zij actief zijn – bestuur, democratie, economie, omgeving, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid, onderwijs of het sociaal domein – en adviseren over de beste onderzoeksaanpak.

Onze opdrachtgevers willen weten hoe het echt zit. En dat willen wij ook. Sterker nog: we zoeken het uit!

Nummer 1 onderzoeksbureau dat zich blijft ontwikkelen

Deze aanpak loont. We worden steeds vaker ingezet en we krijgen waardering uit het veld. Op de ranglijst van de MOA (de Marktonderzoek Associatie) van begin 2023 staat I&O Research op nummer 1 als grootste onderzoeksbureau voor overheid en publieke sector. Op zich geen groot nieuws, want die positie bekleden we al een aantal jaren. Relevanter is de ontwikkeling die we als onderzoeksbureau doormaken.
Enkele voorbeelden:

  • Binnen de sector overheid en non-profit schuiven we steeds meer op naar ‘Den Haag’. We werken inmiddels voor de meeste ministeries en uitvoeringsorganisaties.
  • De nauwe samenwerking met kennisinstituten laat onze kwaliteit en wetenschappelijke expertise zien. NWO-gefinancierde onderzoeken als TALIS en ICILS voeren we uit in consortia met universiteiten en kennisinstellingen. Voor SCP, RIVM, CBS en TNO, Trimbos, WRR en GGD-GHOR werken we met grote regelmaat.
  • Daarnaast blijven we met bijvoorbeeld de Veiligheidsmonitor, CEO’s, Rekenkameronderzoek en onderzoeken voor individuele gemeenten ook ‘gewoon’ lokaal actief.
  • We investeren in kwaliteit, dataveiligheid en privacy. De nieuwe ISO 27701 en de NEN 7510 certificering onderstrepen dit.

Gerben Huijgen, algemeen directeur I&O Research: ‘We zijn trots op de positie die we hebben verworven. Waar we tien jaar geleden nog tegen de grote bureaus opkeken, scharen we onszelf daar ondertussen tussen. Ons publieke DNA, een bevlogen team van bijna honderd collega’s en strategische samenwerking met publieke en private partijen dragen bij aan ons succes.

Wat wilt u weten? Neem contact op met een van onze onderzoeksadviseurs!

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.