Stichting ABC en I&O Research verlengen samenwerking

Het samenwerkingsverband tussen Stichting ABC en I&O Research is recentelijk weer verlengd. Zo zorgen we voor een taalniveau in vragenlijsten, briefteksten en ander communicatiemateriaal dat voor respondenten goed te begrijpen is.
30 april 2021 | Robbert Zandvliet | #communicatie #nieuws
Stichting ABC en I&O Research verlengen samenwerking

Sinds 2017 onderhouden Stichting ABC, een stichting van en voor laaggeletterden in Nederland, en I&O Research een samenwerkingsverband.
Hierbij sponsort I&O Research de werkzaamheden van Stichting ABC. In ruil daarvoor leveren adviseurs en taalambassadeurs van de stichting geregeld advies over taalgebruik in vragenlijsten, brieven en ander communicatiemateriaal.
Deze adviezen dragen bij aan begrijpelijke vragen en teksten voor respondenten. Het doel hiervan is het realiseren van een betere respons(samenstelling) en kwaliteit van onderzoeksgegevens.
Voor de komende periode is de samenwerking weer verlengd. Uiteraard zijn we hierover bij I&O Research erg tevreden. Toekomstige projecten en opdrachtgevers hebben hier baat bij.

Win-win

Ook aan de kant van Stichting ABC is het testen van communicatiemateriaal nuttig. Hierdoor ontstaat er een win-winsituatie. De taalambassadeurs zeggen hierover:

  • ‘Voor de taalambassadeurs van ABC is het leerzaam. Voor de opdrachtgever is het nuttig, want de boodschap komt beter over in klare taal. Zo heeft iedereen er baat bij.’
  • ‘Heldere communicatie voor iedereen en een leermoment voor beide partijen. Zo komen we samen verder.’

Voor meer informatie over de samenwerking die I&O Research met Stichting ABC heeft kunt u contact opnemen met Robbert Zandvliet.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.