Seminar Koopstromen & Winkelgedrag I&O Research stimuleert discussie

De gemeente Apeldoorn was zo gastvrij haar raadszaal ter beschikking te stellen voor het seminar Koopstromen & Winkelgedrag. Ruim zeventig deelnemers vertegenwoordigden ruim dertig gemeenten, retailorganisaties, de Kamer van Koophandel, de Rabobank, de provincie Overijssel, etc.
29 september 2015 | Thijs Lenderink | #face-to-face #seminar
  • Over veranderend koopgedrag: “Beschikbare ruimte”, roereieren, conservatieve ambtenaren en ondernemers zonder visie
  • Cor Molenaar: “Gemeenten: pak de regie”
  • Gert-Jan Hospers: “Richt de binnenstad in als ‘Third place’

De gemeente Apeldoorn was zo gastvrij haar raadszaal ter beschikking te stellen voor het seminar Koopstromen & Winkelgedrag. Ruim zeventig deelnemers vertegenwoordigden ruim dertig gemeenten, retailorganisaties, de Kamer van Koophandel, de Rabobank, de provincie Overijssel, etc. 

Na het welkomstwoord van Mark Sandmann, wethouder van de gemeente Apeldoorn, geeft dagvoorzitter & discussieleider Peter Kanne het woord aan Thijs Lenderink (beiden van I&O). Thijs laat de aanwezigen niet langer in spanning en geeft hen een eerste blik op de uitkomsten van het koopstromenonderzoek.

De resultaten: dichter bij huis en vaker vanuit huis

Thijs neemt de aanwezigen eerst nog even mee terug in de tijd en vertelt eerst wat de belangrijkste conclusies van het in 2010 uitgevoerde koopstromenonderzoek waren. De uitkomsten stonden vooral in het teken van groei. Vijf jaar later is dat anders. De uitkomsten van het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 tonen veel minnen en afnames. Daarbij is het vooral de niet-dagelijkse sector die in veel plaatsen terrein heeft verloren, met afnemende consumentenbestedingen en internet als belangrijkste drivers. Daar waar de dagelijkse sector nog wel op peil blijft of zelfs groeit. We kiezen vaker – met name voor de boodschappen – voor dichter bij huis. En de niet-dagelijkse aankopen doen we vaker ‘vanuit huis’, zo concludeert Thijs.

Klik hier voor het volledige verslag van het seminar.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.