Randstad koopstromen-onderzoek 2018 van start

Vandaag zijn we gestart met het Randstad Koopstromenonderzoek 2018. De komende weken benaderen we tienduizenden consumenten uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht met vragen over hun koopgedrag.
24 september 2018 | Thijs Lenderink
Randstad koopstromen-onderzoek 2018 van start

Nieuw onderzoek naar koopgedrag in de Randstad gestart

Vandaag zijn we gestart met het Randstad Koopstromenonderzoek 2018. De komende weken benaderen we tienduizenden consumenten uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht met vragen over hun koopgedrag. Doen zij de dagelijkse boodschappen dicht bij huis? Welke plaatsen bezoeken mensen voor een gezellig dagje winkelen? En wat kopen ze online? De antwoorden op deze vragen geven inzicht in het huidige koopgedrag in de Randstad.

De opdracht is afkomstig van de drie provincies die hierbij nauw samenwerken met gemeenten, regio’s en vertegenwoordigende organisaties als Detailhandel Nederland, INretail en de Nederlandse Raad van Winkelcentra. De uitkomsten vormen een bouwsteen voor het evalueren en actualiseren van detailhandelsbeleid.

Het onderzoek biedt inzicht in de ontwikkeling in het online en offline koopgedrag van de inwoners en het economisch functioneren van de (grotere) winkelcentra. De mate waarin consumenten winkelbezoek combineren met andere activiteiten en voorzieningen vormt een nieuw element in het onderzoek.

Voor de drie provincies betreft het een vervolgmeting op een in 2016 – eveneens door I&O Research –  uitgevoerd onderzoek. De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting eind 2018 bekend. Het verloop van het onderzoek is te volgen via www.kso2018.nl.

Woont u in de Randstad en heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel graag meedoen?
Dat kan. Ga naar www.startvragenlijst.nl/kso2018 en vul de vragenlijst in!

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.