Provincie Utrecht en I&O Research van start met ondernemerspanel

In opdracht van de provincie Utrecht en haar regionale partners zette I&O Research een ondernemerspanel op waarin ondernemers uit de provincie hun input kunnen geven over uiteenlopende onderwerpen.
15 september 2020 | Melle Conradie & Ester Hilhorst
Provincie Utrecht en I&O Research van start met ondernemerspanel

Met het provinciaal ondernemerspanel worden ondernemers nauwer betrokken bij beleidsvorming. Daarnaast kunnen de provincie en haar regionale partners (gemeenten Utrecht, Amersfoort, VNO-NCW provincie Utrecht, MKB-Nederland regio midden en Economic Board) ondernemers via het panel snel bevragen over actuele onderwerpen.

In korte tijd een panel met ruim 1.200 panelleden

De werving voor het panel liep tussen 12 mei en 2 juni 2020 en werd gecombineerd met een onderzoek naar de impact van het coronavirus op bedrijven. Aan het onderzoek deden 5.623 ondernemers mee, die werden geworven via het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register (PAR), nieuwsbrieven van de regionale partners en sociale media. Ruim 1.200 respondenten gaven zich ook op voor het nieuwe ondernemerspanel. Hiermee is in minder dan een maand een goede basis gecreëerd voor het panel.

Wensen ondernemers

Het ondernemerspanel is voor de provincie Utrecht een belangrijk instrument om inzicht te krijgen in de wensen en verwachtingen die de ondernemer heeft ten aanzien van de dienstverlening en welke zaken voor ondernemers spelen. I&O Research is verantwoordelijk voor het panelmanagement en voert de onderzoeken uit. In juli heeft een tweede onderzoek plaatsgevonden over de impact van de coronamaatregelen op bedrijven. Naast peilingen kan het panel ook voor meer interactieve onderzoeksvormen worden ingezet. Denk aan (werving voor) focusgroepen, interviews, online communities en klantreizen. We zijn blij met de opdracht en kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de provincie Utrecht!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ondernemerspanel voor de provincie Utrecht of over onderzoek onder ondernemers? Neem dan contact met ons op via de onderstaande contactgegevens. We helpen u graag verder. Bent u zelf ondernemer in de provincie Utrecht en wilt u deelnemen aan het panel? Meld u dan hier aan.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Melle Conradie

Senior onderzoeker

afbeelding

Ester Hilhorst

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.