Onderzoeksrapporten I&O Research vanaf nu digitaal toegankelijk

In 2021 schreven we bij I&O Research ruim 250 rapporten. Steeds vaker kregen we daarbij het verzoek om digitaal toegankelijk te rapporteren. De behoefte hieraan bestond bij onszelf ook al langer, onze visie is namelijk dat onze onderzoeken toegankelijk moeten zijn ongeacht functiebeperking. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat we inmiddels zover zijn.
19 juli 2022 | Melle Conradie & Gerben Huijgen
Onderzoeksrapporten I&O Research vanaf nu digitaal toegankelijk

Digitale toegankelijkheid in het kort

Sinds 1 juli 2018 is het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht. Onderdeel daarvan is dat alle documentbestanden op openbare overheidswebsites – waaronder PDF-rapporten – digitaal toegankelijk moeten zijn.

Rapporten raadpleegbaar voor iedereen

Een van de grote voordelen van het digitaal toegankelijk rapporteren is dat onze onderzoeken ook voor mensen met een functiebeperking goed raadpleegbaar zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (kleuren)blinden of mensen die de computer niet met de muis kunnen bedienen.

Onderzoekers getraind in digitaal toegankelijk rapporteren

Onderzoekers van I&O Research hebben een training gehad van Firm Ground waarin ze leerden om onderzoeksrapporten met behulp van speciale software digitaal toegankelijk te maken. Inmiddels is de training ook geïmplementeerd in ons opleidingsprogramma.

Dankzij de training voldoen onze PDF-rapporten aan de PDF/UA standaard en zijn ze geschikt voor publicatie op overheidswebsites.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Melle Conradie

Senior onderzoeker

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.