Onderzoek naar koopgedrag in de Randstad van start

Vandaag is in de Randstad een omvangrijk onderzoek gestart. I&O Research gaat de komende tijd 90.000 consumenten uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht digitaal en telefonisch benaderen met een aantal vragen over hun koopgedrag.
01 september 2016 | Thijs Lenderink &

Vandaag is in de Randstad een omvangrijk onderzoek gestart. I&O Research gaat de komende tijd 90.000 consumenten uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht digitaal en telefonisch benaderen met een aantal vragen over hun koopgedrag. Doet men de dagelijkse boodschappen dicht bij huis of worden hiervoor winkels buiten de eigen woonplaats bezocht? En welke plaatsen worden bezocht voor een dag gezellig winkelen? De antwoorden op deze vragen geven zicht op de huidige ‘koopstromen’ in de Randstad.

De opdracht voor het Koopstromenonderzoek Randstad 2016 is afkomstig van de drie provincies die hierbij nauw samenwerken met gemeenten, regio’s en vertegenwoordigende organisaties als InRetail en Detailhandel.nl. De uitkomsten van het koopstromenonderzoek vormen een bouwsteen voor het evalueren en actualiseren van detailhandelsbeleid.

Het onderzoek biedt inzicht in de ontwikkeling in het koopgedrag van de inwoners en het economisch functioneren van de (grotere) winkelcentra en perifere aankoopplaatsen. Ook de meest recente cijfers van het in de Randstad aanwezige winkelaanbod worden daarbij gebruikt.

Het Koopstromenonderzoek Randstad 2016 is vanwege de omvang van het onderzoeksgebied een uniek onderzoeksproject. Voor de drie provincies betreft het een vervolgmeting op het in 2011 uitgevoerde onderzoek.

De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting eind 2016 bekend. Het verloop van het onderzoek is te volgen via www.kso2016.nl.

Eerder voerde I&O Research naast het Randstad Koopstromenonderzoek 2011 ook het Koopstromenonderzoek Oost Nederland (2010 en 2015) uit en diverse lokale en regionale koopstromenonderzoeken.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.