Landelijke OV-Klantenbarometer weer van start

Sinds 2012 voert I&O Research in opdracht van CROW-KpVV de landelijke OV-Klantenbarometer uit. De OV-Klantenbarometer is hét klanttevredenheidsonderzoek voor het stads- en streekvervoer. Alle vervoerders en alle lijnen doen mee. Van Zeeland tot Groningen en de Waddeneilanden en van Limburg tot Noord-Holland.
27 oktober 2015 | Janneke Dijkers

Sinds 2012 voert I&O Research in opdracht van CROW-KpVV de landelijke OV-Klantenbarometer uit. De OV-Klantenbarometer is hét klanttevredenheidsonderzoek voor het stads- en streekvervoer. Alle vervoerders en alle lijnen doen mee. Van Zeeland tot Groningen en de Waddeneilanden en van Limburg tot Noord-Holland. De OV-Klantenbarometer is het grootste onderzoek in het openbaar vervoer. En dat het onderzoek in het hele land op dezelfde wijze plaatsvindt, is uniek in Europa.

Het onderzoek wordt dit jaar voor de 15e keer op rij uitgevoerd. Vorig jaar heeft I&O Research in 73 onderzoeksgebieden bij zo’n 92.000 reizigers de klantwaardering gemeten. De gemiddelde waardering was, voor het eerst sinds het onderzoek sinds 2001 uitgevoerd wordt, een 7,5.

Op dit moment, van eind oktober tot begin december, reizen onze interviewers weer door het hele land om vragenlijsten af te nemen onder reizigers in bus, trein, tram, regionale trein en boot. Onze interviewers zijn de komende weken in het regionale vervoer te herkennen aan hun paarse hesjes. Mocht u een interviewer treffen tijdens uw reis: geef uw mening over die rit!

De resultaten van de OV-Klantenbarometer 2015 worden medio maart 2016 tijdens een landelijke bijeenkomst gepresenteerd.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.