Koopstromenonderzoek Fryslân gestart

Het veldwerk van het Koopstromenonderzoek Fryslân 2024 is gestart. Het onderzoek geeft een actueel inzicht in de koopstromen tussen de verschillende winkelgebieden en kernen in de provincie Fryslân. Het is de eerste keer dat Ipsos I&O een koopstromenonderzoek in Friesland uitvoert.
26 maart 2024 | Ralf ten Hove & Carmen de Krosse
Koopstromenonderzoek Fryslân gestart

Zo’n 140 duizend willekeurig geselecteerde huishoudens in de provincie kunnen deze week een schriftelijke uitnodiging verwachten namens de provincie Fryslân. Daarin doen we het verzoek om mee te doen aan een onderzoek over koopgedrag. Het veldwerk loopt van 26 maart tot en met 21 april 2024. Bij het onderzoek werkt Ipsos I&O samen met ruimtelijk economisch adviesbureau BRDG Advies.
De basis van het onderzoek vormt een grootschalige online consumentenenquête onder inwoners van de provincie Fryslân en de ring van gemeenten eromheen. Aanvullend nemen we in 19 kernen enquêtes af op straat. Voor het eerst maken ook de vier Friese Waddengemeenten deel uit van het onderzoeksgebied.

Het onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen, horeca bezoeken en hoe tevreden ze zijn over de verschillende voorzieningen. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van de Friese winkelgebieden en kernen in beeld. Het helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkel- en horecavoorzieningen.

In dit korte filmpje leggen we uit wat koopstromen zijn en waarom deelname aan het onderzoek ertoe doet.

Geen uitnodiging, toch meedoen?

Inwoners van Fryslân die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek verloten we 20 cadeaukaarten van 25 euro.

Meer weten over koopstromenonderzoek?

Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl. Mailen kan naar info@koopstromen.nl. Bent u (bijvoorbeeld) werkzaam voor een gemeente in het onderzoeksgebied, en wilt u meer weten over het onderzoek, neem dan contact op met Ralf ten Hove of Carmen de Kross via onderstaande contactgegevens.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ralf ten Hove

Onderzoeker

afbeelding

Carmen de Krosse

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.