Koopstromenonderzoek 2023 gestart: speciale aandacht voor horeca

Het veldwerk van het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2023 is gestart. Het onderzoeksgebied omvat de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland en het oostelijk deel van de provincie Flevoland. In deze editie van het onderzoek is speciale aandacht voor de ruimtelijke spreiding van bestedingen in de horeca. Het vorige onderzoek was in 2019.
12 september 2023 | Thijs Lenderink & Ralf ten Hove | #koopstromen #koopstromenonderzoek
Koopstromenonderzoek 2023 gestart: speciale aandacht voor horeca

Bijna 600 duizend willekeurig geselecteerde inwoners van het onderzoeksgebied kunnen vanaf 12 september tot medio oktober 2023 een schriftelijke uitnodiging verwachten namens de betrokken vier provincies en 84 gemeenten. Daarin doen we het verzoek om mee te doen aan een onderzoek over koopgedrag. Bij het onderzoek werkt I&O Research samen met specialisten van de bureaus BRO en Goudappel.

Doen inwoners van Oost-Nederland de dagelijkse boodschappen dicht bij huis of gaan ze hiervoor naar een andere plaats? Waar gaan ze heen als ze bijvoorbeeld kleding en schoenen kopen of horeca bezoeken? Hoe vaak kopen ze online? Hoe tevreden zijn ze over de winkelgebieden die ze bezoeken?

In dit korte filmpje leggen we uit wat koopstromen zijn en waarom deelname aan het onderzoek ertoe doet.

Horeca als koopstroom

In deze (negende) editie van het onderzoek nemen we voor het eerst horeca volledig mee als koopstroom (naast de gebruikelijke winkelbestedingen). Dit doen we omdat veel gemeenten behoefte hebben aan data over horecastromen en steeds vaker hun detailhandelsbeleid en horecabeleid combineren. Ook is horeca een belangrijke pijler voor het economisch functioneren van centrumgebieden.

Meer weten over koopstromenonderzoek?

Bent u (bijvoorbeeld) werkzaam voor een gemeente in het onderzoeksgebied, en wilt u meer weten over het onderzoek, neem dan contact op met Ralf ten Hove of Thijs Lenderink via onderstaande contactgegevens.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Thijs Lenderink

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Ralf ten Hove

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.