Klanten tevreden over de dienstverlening Noord-Holland

Klanten van een provincie, wie zijn dat nou? Er wordt dan al snel gedacht aan aanvragers van subsidies of vergunningen of degenen die telefonisch contact hebben gehad met de provincie Noord-Holland. Maar klanten zijn ook gebruikers van collectieve voorzieningen, zoals provinciale fietspaden, wegen en vaarwegen. Sinds 2007 beschikt de provincie Noord-Holland over een Klantenmonitor; een […]
10 februari 2010 |

Klanten van een provincie, wie zijn dat nou? Er wordt dan al snel gedacht aan aanvragers van subsidies of vergunningen of degenen die telefonisch contact hebben gehad met de provincie Noord-Holland. Maar klanten zijn ook gebruikers van collectieve voorzieningen, zoals provinciale fietspaden, wegen en vaarwegen.

Sinds 2007 beschikt de provincie Noord-Holland over een Klantenmonitor; een meetinstrument dat de tevredenheid van burgers en organisaties in kaart brengt en ontwikkelingen signaleert. De resultaten worden gebruikt om de dienstverlening verder te verbeteren.

De Klantenmonitor richt zich op de collectieve dienstverlening verleend door de provincie op vaarwegen, wegen en fietspaden en de individuele dienstverlening. In de Klantenmonitor van 2009 zijn drie nieuwe thema’s opgenomen: ILG (investeringsbudget landelijk gebied), ov-haltes en waterbodemsanering- en groenprojecten.

Uit de resultaten van de Klantenmonitor 2009 blijkt dat klanten doorgaans tevreden zijn over de dienstverlening van de provincie Noord-Holland. Men is vooral positief over de medewerkers van de provincie: ze zijn beleefd, vriendelijk en behulpzaam en deskundig. Zo vindt 92% van de klanten aan wie een subsidieaanvraag is verleend, de medewerker van de provincie Noord-Holland deskundig. En 80% van de ondervraagden die een handhavingsbezoek heeft ontvangen, vindt dat de medewerker voldoende kennis heeft van het bedrijf. Ook komt naar voren op welke gebieden de provincie verbetering kan aanbrengen. Zo kunnen aanvraagprocedures voor subsidies versimpeld worden en mag het taalgebruik in brieven minder ambtelijk.

Wat betreft de collectieve dienstverlening scoort de informatievoorziening van de provincie, bijvoorbeeld over de wegwerkzaamheden op de provinciale wegen, hoog. Toch hebben weggebruikers meer behoefte aan file-informatie op de provinciale wegen.

Ook op de website van Noord-Holland wordt aandacht gegeven aan dit onderzoek. Kijk hier voor de volledige rapportage!

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.