I&O Research zet innovatie op de kaart

Wij zijn steeds op zoek naar manieren en innovatieve tools om onze onderzoeken nog interessanter, meer bruikbaar én leuker te maken.
14 februari 2014 |

Wij zijn steeds op zoek naar manieren en innovatieve tools om onze onderzoeken nog interessanter, meer bruikbaar én leuker te maken. Sinds enige tijd beschikken we over een online kaartapplicatie, waarmee het mogelijk is om antwoorden op vragen in de enquête te koppelen aan een specifieke locatie.

Deze toepassing hebben we onder andere gebruikt in het wegbelevingsonderzoek in Zuid-Holland (in opdracht van de Provincie Zuid-Holland). Vooraf zijn leden van ons I&O Panel benaderd met de vraag of zij een traject (variërend van 0,5 tot 10 km) in de provincie Zuid-Holland wilden rijden en hierover achteraf een vragenlijst wilden invullen.

De vragenlijst bestond uit 10 verschillende thema’s en per thema konden deelnemers (naast het geven van een algemeen oordeel) opmerkingen invullen. Innovatief aan deze aanpak is dat deelnemers elke opmerking konden koppelen aan een specifieke locatie (bijvoorbeeld een kruispunt met verkeerslichten, een rotonde, een oversteekplaats etc.), door het aanklikken van deze locatie op een kaart. 

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.