I&O Research voert Nationaal Kiezersonderzoek 2021 uit

Stichting Kiezersonderzoek Nederland voert sinds 1971 het Nationaal Kiezersonderzoek uit. I&O Research mag de dataverzameling rondom de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 gaan verzorgen.
11 januari 2021 | Michael Brandt & Robbert Zandvliet | #nieuws #politiek #verkiezingen
I&O Research voert Nationaal Kiezersonderzoek 2021 uit

Stichting Kiezersonderzoek Nederland (SKON) voert sinds 1971 het Nationaal Kiezersonderzoek (NKO) uit rond iedere Tweede Kamerverkiezing. Zo ook rondom de komende Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021, in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

I&O Research zal de dataverzameling van het komende NKO gaan uitvoeren in opdracht van SKON. Dit gebeurt onder de leiding van de Universiteit van Amsterdam en Radboud Universiteit. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door ODISSEI. Een soortgelijk onderzoek zal gelijktijdig plaatsvinden via het LISS-panel.

In dit prestigieuze onderzoek wordt een representatieve groep stemgerechtigden in Nederland bevraagd over onder andere hun politieke opvattingen, percepties en gedragingen. Verschillende actuele en maatschappelijke thema’s komen hierbij aan bod. De mensen die worden uitgenodigd voor dit onderzoek, worden door het CBS geselecteerd uit het bevolkingsregister.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Michael Brandt

Senior onderzoeker

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.