I&O Research rijdt op 13 juni met de Opiniebus door Wijk aan Zee

Welke behoeften hebben inwoners van Wijk aan Zee als het gaat om voorzieningen voor welzijn, zorg of sport? Om dat te achterhalen rijdt I&O Research op 13 juni rond met de Opiniebus.
13 juni 2019 | Jolien Greven &
I&O Research rijdt op 13 juni met de Opiniebus door Wijk aan Zee

Welke behoeften hebben inwoners van Wijk aan Zee als het gaat om voorzieningen voor welzijn, zorg of sport? Om dat te achterhalen rijdt I&O Research op 13 juni rond met de Opiniebus. Het onderzoek is een unieke samenwerking, uitgevoerd door I&O Research en begeleid door een werkgroep met inwoners uit Wijk aan Zee, een afvaardiging van de Dorpsraad, het plaatselijke dorpshuis, vertegenwoordigers van de Participatieraad en de gemeente Beverwijk. Om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij het onderzoek en zoveel mogelijk input te verzamelen, zoeken we ze op met de Opiniebus. Naast een enquête onder alle huishoudens in het dorp, gesprekken met diverse organisaties en clubs biedt de Opiniebus een bijzondere manier om nog meer inwoners zijn of haar mening te geven over dit onderwerp.

Behoefte in kaart voor een vitale toekomst van Wijk aan Zee

In het onderzoek achterhalen we antwoorden op vragen als: wat heeft men nodig aan zorg en welzijnsvoorzieningen? Zijn er voldoende activiteiten en accommodaties in Wijk aan Zee? Missen inwoners bepaalde diensten? Maar ook: wat denken zij zelf te kunnen realiseren en wat is daar voor nodig? Op welke wijze kan de gemeente bijdragen aan initiatieven van inwoners? Op deze manier krijgt de gemeente de behoefte aan activiteiten en voorzieningen in Wijk aan Zee goed in beeld. Hierop kunnen de huidige, maar ook toekomstige plannen zo optimaal mogelijk worden aangesloten.

Met inwoners in gesprek in de Opiniebus

De meningen van zoveel mogelijk inwoners willen we verzamelen tijdens deze dag. We doen dit met behulp van een korte vragenlijst, die enquêteurs en onderzoekers van I&O Research ter plaatse afnemen. Mensen die iets langer de tijd hebben, kunnen in een uitgebreider gesprek hun wensen kwijt. En meer.

Op 13 juni rijdt de Opiniebus door Wijk aan Zee en staat onder andere stil bij de basisschool, de supermarkt en – uiteindelijk – bij de start van de avondvierdaagse. We kijken uit naar een drukbezochte en waardevolle dag met veel goede gesprekken.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.