I&O Research op twee events over duurzaamheid

In januari en maart spreekt I&O-onderzoeker Peter Kanne op twee events over duurzaamheid: de Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen.
17 januari 2019 | Peter Kanne
I&O Research op twee events over duurzaamheid

In januari en maart spreekt I&O-onderzoeker Peter Kanne op twee events over duurzaamheid: de Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen.  In beide gevallen zal hij – aan de hand van het I&O Waardenmodel – laten zien hoe duurzaam het gedrag van burgers is. Wat burgers al doen, wat ze willen en wat ze kunnen. En voor welke waardensegmenten geldt dat meer en voor welke minder?  Bovendien kunt u de première van de, speciaal voor deze gelegenheid gemaakte, film ‘Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?’ meemaken. 

Congres Duurzaamheid – Binnenlands Bestuur – 7 maart – Driebergen 

Elke gemeente en provincie heeft de ambitie energieneutraal te worden. Dat kan alleen door burgers en bedrijven actief bij die transitie te betrekken. Hoe stimuleer je als decentrale overheid initiatieven van onderop? Hoe geef je door burgers spontaan opgezette energieconflicten een plek in het overkoepelende regionale beleid? Kunnen en willen burgers duurzamer omgaan met energie. Hoe? En hoe niet?    Deze en andere vragen komen aan de orde bij het congres ‘Nieuwe energie’ van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Antropia in Driebergen. Met onder andere de volgende sprekers:  Martin Hendriksma, redacteur ruimte & milieu Binnenlands Bestuur, opent het congres Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, vertelt hoe we er met de energietransitie voorstaan en waar de grootste uitdagingen voor gemeenten en provincies liggen   Peter Kanne, onderzoeker I&O Research, vertelt op basis van nieuw onderzoek hoe burgers duurzamer kunnen en willen omgaan met energie (en hoe niet)    Merian Koekkoek van HIER klimaatbureau over hoe gemeenten met energiecoöperaties kunnen samenwerken om de energiedoelen te halen  

Meer weten over of aanmelden voor het Congres Duurzaamheid?  

https://www.binnenlandsbestuur.nl/congresdzh2019

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.