I&O Research ook in 2021 nr. 1 in publieke sector

Uit het Trendrapport Marktonderzoekbureaus 2021 blijkt dat I&O Research in grootte wederom het achtste bureau van Nederland is en voor de achtste keer op rij het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector is.
01 februari 2022 | Gerben Huijgen & Peter Kanne | #nieuws
I&O Research ook in 2021 nr. 1 in publieke sector

Het tweede coronajaar was voor I&O Research een goed jaar. We maakten in december al een overzicht van de belangrijkste onderzoeken in 2021: een bewogen jaar in onderzoeken.

Uit het Trendrapport Marktonderzoekbureaus 2021 van de MOA blijkt nu dat I&O Research in grootte wederom het achtste bureau van Nederland is en voor de achtste keer op rij het grootste MOA-onderzoeksbureau in de publieke sector (overheid, onderwijs). In Fte’s groeiden we van 59 naar 70, qua omzet promoveerden we naar de categorie 10 tot 15 miljoen.

Uitdagers groeien

De MOA schrijft over 2021: “Wat betekende 2021 voor de marktonderzoekbureaus? Eigenlijk dat ze fors overeind zijn gebleven. Het was een jaar van consolidatie in de personele bezetting, en, verrassing… van groei in de omzet.” Opvallend is dat de meeste grote bureaus omzet en personeel inleverden, terwijl er een groep (relatief) nieuwe – middelgrote – bureaus is dat juist groeit. In deze laatste categorie valt ook I&O Research.

Sectoren

In de publieke sector (overheid, onderwijs) is I&O Research nu voor het eerst groter dan de nummers twee (Kantar) en drie (Motivaction) samen. (Andere) categorieën waar I&O Research in de top 10 staat:

  • Nummer 1: Publieke sector (overheid, onderwijs)                      
  • Nummer 5: Merk- en Positioneringsonderzoek                            
  • Nummer 6: Communicatie en Concepttesting                             
  • Nummer 8: Product Ontwikkeling en Gedragsverandering         

Gerben Huijgen, algemeen directeur:

“We hebben een bijzonder jaar achter de rug. We maakten een forse groei door, zowel qua omzet als in aantal medewerkers. Ook waren we meer zichtbaar dan ooit. Een prestatie waar we trots op zijn. Inmiddels is er met de groeiende opdrachtenportefeuille al een mooie basis voor 2022 gelegd; samen en voor onze publieke opdrachtgevers onderzoek doen dat ertoe doet.”

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.