I&O Research monitort Rookvrije Generatie

In opdracht van Stichting Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) voert I&O Research een drietal onderzoeken uit naar de mate waarin er sprake is van een rookvrije omgeving in Nederland.
30 januari 2020 | Roy van der Hoeve &
I&O Research monitort Rookvrije Generatie

Stichting Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) is opgericht door Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds  met als doel om er samen voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Hierbij werken zij samen met vele organisaties om een Rookvrije Generatie te realiseren. Zij richten zich vooral op het rookvrij maken van plekken waar kinderen komen en het ontmoedigen van roken in de samenleving. Steeds meer verenigingen, bedrijven en gemeenten zetten zich hiervoor in. Door middel van drie onderzoeken brengt I&O Research de voortgang van de bijbehorende doelen in kaart. Met dit onderzoek focussen we op:

  • Ouders/verzorgers en jongeren: in hoeverre kunnen hun kinderen en jongeren zelf voldoende rookvrij opgroeien?
  • Locaties: hoeveel terreinen waar kinderen komen, zoals zwembaden, dierentuinen en pretparken zijn rookvrij en/of hebben een rookvrij beleid?
  • Bedrijven: in welke mate werken organisaties nog samen met de tabaksindustrie en wat zijn belangrijke redenen om dit wel of niet te doen?

Samen met ANR is een passend onderzoekstraject ontwikkeld om deze drie verschillende doelgroepen te bereiken en onderzoek te doen naar de status van een rookvrije omgeving.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Roy van der Hoeve

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.