I&O Research komende jaren uitvoerder metingen Arbeidsvraagpanel SCP

Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft I&O Research de opdracht verstrekt om voor de komende drie metingen (2023-2028) de dataverzameling van het Arbeidsvraagpanel te verzorgen. Met deze opdracht zijn in totaal meer dan 20.000 telefonisch interviews onder werkgevers gemoeid.
06 maart 2023 | Gerben Huijgen & Kimberly Farzan |
I&O Research komende jaren uitvoerder metingen Arbeidsvraagpanel SCP

Voor de komende drie metingen van het Arbeidsvraagpanel is I&O Research geselecteerd als onderzoeksbureau voor de uitvoering van de dataverzameling.

Het Arbeidsvraagpanel is een langlopend onderzoek onder vestigingen van bedrijven en instellingen in Nederland met 5 of meer werknemers. De Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) startte het Arbeidsvraagpanel in 1989. Sinds 2010 beheert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het panel. De dataverzameling komt tot stand met financiƫle steun van de ministeries van SZW, EZK, OCW en BZK.

Het veldwerk wordt uitgevoerd onder een groep bedrijven die telkens meedoen (het paneldeel), aangevuld met nieuwe bedrijven. Voor dit laatste wordt gebruikt gemaakt van het LISA steekproefkader, waarbij uitstekend gestratificeerd kan worden op omvang en sector van de bedrijven.

Met behulp van het Arbeidsvraagpanel van het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) worden in Nederland op uitgebreide schaal gegevens verzameld over de vraag naar arbeid door organisaties. Het Arbeidsvraagpanel is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de aard en omvang van de door organisaties uitgeoefende vraag naar arbeid, en de bepalende factoren voor de vraag naar arbeid op vestigingsniveau. In de vragenlijst komen onderwerpen aan bod als het aantrekken van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, diversiteitsbeleid, het contracttype dat werkgevers aanbieden (flex of vast), het scholingsbeleid en het faciliteren van het combineren van betaald werk met zorgtaken. Elke meting bestaat uit drie telefonische interviews met een aanvullende online vragenlijst. Aan elke ronde nemen 1.750 tot 3.400 bedrijven deel. Het telefonisch veldwerk vindt plaats in de eigen interviewunit van I&O Research.

Meer informatie over het Arbeidsvraagpanel vindt u hier.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Kimberly Farzan

Senior onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.