I&O Research adviseert: geen weekmarkt in centrum Bilthoven

Een nieuwe weekmarkt in het centrum van Bilthoven is op dit moment onvoldoende gewenst en moeilijk haalbaar. Dat adviseert I&O Research in een rapport dat het in opdracht van de gemeente De Bilt heeft gemaakt.
19 april 2018 | Ester Hilhorst
I&O Research adviseert: geen weekmarkt in centrum Bilthoven

Een nieuwe weekmarkt in het centrum van Bilthoven is op dit moment onvoldoende gewenst en moeilijk haalbaar. Dat adviseert I&O Research in een rapport dat het in opdracht van de gemeente De Bilt heeft gemaakt. Omdat het centrum nog volop in ontwikkeling is, zijn er nog te veel onzekerheden om een weekmarkt kans van slagen te geven.

De gemeente De Bilt heeft I&O Research gevraagd om te onderzoeken of en hoe een weekmarkt in het centrum van Bilthoven kan bijdragen aan de aantrekkingskracht en het functioneren van het centrum, zonder dat sprake is van verdringing in het centrum en op de bestaande vrijdagmarkt bij (wijk)winkelcentrum Planetenbaan.

I&O Research onderzocht hiervoor wat het draagvlak is voor een nieuwe weekmarkt in het centrum van Bilthoven, welke andere initiatieven, wensen en mogelijkheden er in de gemeente zijn en wat de haalbaarheid, toegevoegde waarde en ruimtelijke positionering is van een weekmarkt in het centrum. Ook andere marktgerelateerde ontwikkelingen in de gemeente werden in het onderzoek betrokken.

Voor het onderzoek is in korte tijd een aantal instrumenten ingezet, zoals een ruimtelijke schouw van de huidige en beoogde marktlocaties, een passantenenquĂȘte onder bezoekers van het centrum van Bilthoven en een economische haalbaarheidsstudie. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en belanghebbenden.

Lees ook het artikel hierover in het Algemeen Dagblad

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ester Hilhorst

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.