Interactieve kaarten bij de Provinciale Staten-peiling

In opdracht van Algemeen Dagblad voerde I&O Research een peiling uit voor de Provinciale Staten. Om de electorale veranderingen door de tijd en de verschillen tussen provincies nog beter te kunnen illustreren hebben we een interactief dashboard ontwikkeld waar u gebruik van kunt maken.
11 maart 2023 | Peter Kanne & Asher van der Schelde
Interactieve kaarten bij de Provinciale Staten-peiling

Op woensdag 15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Om een beeld te geven van de stemintenties van de Nederlandse bevolking voerde I&O Research in opdracht van Algemeen Dagblad een peiling uit in alle twaalf provincie. Het rapport vindt u hier.

Om de electorale veranderingen door de tijd en de verschillen tussen provincies nog beter te kunnen illustreren hebben we een interactief dashboard ontwikkeld.

Het dashboard bestaat uit drie tabbladen. Het eerste tabblad (“grafieken”) illustreert de electorale verhoudingen in de provincies. U kunt de huidige peilingdata vergelijken met de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 en de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Het tweede tabblad (“kaart”) geeft voor iedere partij een overzicht van hoe men scoort per provincie. Het derde tabblad (“blokken”) laat zien hoe de drie politieke ‘blokken’ (coalitie, linkse oppositie en rechtse oppositie) zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Klik hier om het dashboard op een volledig scherm te openen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Asher van der Schelde

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.