Hoe veilig voelen inwoners van uw gemeente zich?

Het terugdringen van criminaliteit alleen is niet voldoende om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten.
29 januari 2019 | Gerben Huijgen & Frank ten Doeschot

Gemeenten kunnen zich tot 1 maart aanmelden voor deelname aan de Veiligheidsmonitor.

Het terugdringen van criminaliteit alleen is niet voldoende om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten. Dit hangt samen met tal van andere factoren, bijvoorbeeld buurtoverlast, fysieke kwaliteit en sociale aspecten; zoals de mate waarin bewoners elkaar kennen en het voorkomen van grote maatschappelijke tegenstellingen in de buurt. 

Door deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor kunnen gemeenten inzicht krijgen in het veiligheidsgevoel van uw burgers en de achtergronden van veiligheidsbeleving. Wij denken mee over de interpretatie van de uitkomsten en de vertaling daarvan naar concrete inzichten.

De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks onderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt sinds 2012 uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en in nauwe samenwerking met het CBS. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef (n=65.000). Daarnaast kunnen individuele gemeenten kiezen voor een oversampling: meer enquêtes onder inwoners van hun gemeente zodat ook voor dit gebied betrouwbare uitspraken gedaan kunnen worden. Deelnemers hebben verder de mogelijkheid eigen vragen aan de enquête toe te voegen. 

I&O Research ontzorgt de deelnemers en voert alle onderdelen van het veldwerk uit. Verder stellen wij voor deelnemende gemeenten een rapportage op maat samen.

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor! 

Aanmelden kan tot 1 maart 2019 via Frank ten Doeschot (053-2005221) of Gerben Huijgen (053-2005202).

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Frank ten Doeschot

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.