Groot onderzoek onder leraren en schoolleiders van start

I&O Research maakt deel uit van een consortium dat onderzoek gaat doen naar de leer- en werkomgeving van leraren en schoolleiders. De resultaten worden in 2025 verwacht.
13 juli 2021 | Robbert Zandvliet & Kimberly Farzan | #onderwijs
Groot onderzoek onder leraren en schoolleiders van start

Onder de naam TALIS – Teaching and Learning International Survey – wordt de komende jaren onderzoek gedaan naar de leer- en werkomgeving van leraren en schoolleiders. Zaken als werkdruk, werktevredenheid, en professionalisering en begeleiding van (startende) leraren komen hierin aan bod.

Internationaal onderwijsonderzoek in 50 landen

TALIS verzamelt wereldwijd informatie in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het onderzoek is een initiatief van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en wordt wereldwijd in 50 landen uitgevoerd.

Na 2008, 2013 en 2018 neemt Nederland in 2024 voor de vierde keer deel. Het Nederlandse TALIS-team bestaat uit het Kohnstamm Instituut, het Research Institute Child Development and Education (UvA), het lectoraat Goed leraarschap, Goed leiderschap (Fontys Hogeschool), IVA Onderwijs en I&O Research. I&O Research zal de data gaan verzamelen.

Ervaringen van leraren en schoolleiders

TALIS beschrijft hoe leraren en schoolleiders hun leer- en werkomgeving ervaren. Het gaat dan bijvoorbeeld om informatie over schoolleiderschap en bestuur, opleiding en professionele ontwikkeling, de ontwikkel- en beoordelingscyclus op school, werkdruk, werktevredenheid en het schoolklimaat. Ook worden de Nederlandse resultaten vergeleken met andere landen en met eerdere TALIS-metingen. De resultaten worden in 2025 verwacht.

Meer informatie

Meer informatie over TALIS is te vinden op de website van NRO en de OESO.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

afbeelding

Kimberly Farzan

Senior onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.