Gedragsverandering: minder wasmiddel door zachter water?

Vanaf 1 juni komt er in Noord-Holland zacht water uit de kraan. Een lagere waterhardheid zorgt dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en de werking van zeep verbetert. Er is dus minder wasmiddel nodig om de was toch schoon te krijgen. Behalve voordelen voor de burger is het beter voor het milieu. Wasmiddelen leggen namelijk een fors beslag op de waterzuivering.
02 juli 2015 | Jaap Bouwmeester

Vanaf 1 juni komt er in Noord-Holland zacht water uit de kraan. Een lagere waterhardheid zorgt dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en de werking van zeep verbetert.  Er is dus minder wasmiddel nodig om de was toch schoon te krijgen. Behalve voordelen voor de burger is het  beter voor het milieu. Wasmiddelen leggen namelijk een fors beslag op de waterzuivering .

Het besluit om het drinkwater zachter te maken is mede gebaseerd op een onderzoek dat I&O Research in opdracht van Drinkwaterbedrijf PWN en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft uitgevoerd. Het onderzoek heeft in beeld gebracht in hoeverre de beoogde positieve effecten wel zouden optreden, voor welke argumenten  burgers gevoelig zijn en op welke aspecten de communicatiecampagne zich zou moeten richten om inwoners van Noord-Holland hiervan meer bewust te maken.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.