Face-to-face onderzoek weer mogelijk

Half maart kwam het face-to-face veldwerk van I&O Research abrupt tot stilstand. De versoepeling van de coronamaatregelen betekent dat face-to-face onderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief, weer mogelijk is.
04 juni 2020 | Ellen Lichtenberg & Mireille Koomen | #face-to-face
Face-to-face onderzoek weer mogelijk

Half maart kwam ook het face-to-face veldwerk van I&O Research abrupt tot stilstand. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat we de afgelopen tijd alleen telefonisch, schriftelijk of online interviews konden afnemen.

De versoepeling van de coronamaatregelen betekent dat face-to-face onderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief, weer mogelijk is. Met de nodige voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen, kunnen de onderzoekbureaus weer respondenten uitnodigen en bezoeken. Wij dus ook!

MOA-richtlijn
Om een en ander in goede banen te leiden heeft de brancheorganisatie voor marktonderzoek MOA richtlijnen opgesteld voor deze vorm van 1,5 meter onderzoek. Het primaire doel van de richtlijn is het bieden van houvast aan onderzoekers, interviewers, respondenten en opdrachtgevers, zodat zij veilig zijn en zich op hun gemak voelen bij het uitvoeren van-, deelnemen aan- en opdracht geven tot face-to-face onderzoek in alle verschijningsvormen. Tegelijkertijd moet deze richtlijn de kwaliteit van face-to-face marktonderzoek borgen.

De richtlijn is geen strak, vaststaand protocol waar de bureaus die dit type onderzoek uitvoeren zich aan moeten houden. Onderzoekbureaus geven uiteindelijk zelf invulling aan de uitvoering van deze richtlijn en die invulling is afhankelijk van de specifieke situatie op een locatie of juist daarbuiten. De RIVM-richtlijnen zijn daarbij leidend.

We zijn blij dat we weer gestart zijn met enkele onderzoeken in en rond het openbaar vervoer. Ook zijn we in de voorbereiding om te starten met het afnemen van interviews bij de mensen thuis. Voor overige projecten ontwikkelen we een plan van aanpak om veilig te kunnen herstarten. Het blijft immers maatwerk.

Meer informatie:
Kwantitatief: Ellen Lichtenberg
Kwalitatief: Mireille Koomen

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Ellen Lichtenberg

Projectcoƶrdinator

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.