Duurzaamheidscongres Binnenlands Bestuur

I&O Research draagt bij aan het Binnenlands Bestuur-congres "Vaart maken met de energietransitie" door inzichten te delen uit nieuw onderzoek naar duurzaam denken en duurzaam doen (of: niet doen).
19 februari 2020 | Peter Kanne & Jasper de Jong | #congres #duurzaamheid
Duurzaamheidscongres Binnenlands Bestuur

“Vaart maken met de energietransitie”

Om de energietransitie te kunnen versnellen, is een goede samenwerking tussen verschillende belanghebbenden cruciaal. Hoe kunnen gemeenten profiteren van regionale energiestrategieën? Over welke kennis beschikt de markt? Hoe kan draagvlak onder bewoners worden gecreëerd? Vragen die worden beantwoord op het Binnenlands Bestuur-congres “Vaart maken met de energietransitie”,  op 15 juni in Figi, Zeist. I&O Research draagt bij met inzichten uit nieuw onderzoek naar duurzaam denken en duurzaam doen (of: niet doen).

Wachten op de overheid?

Met het onderzoek Duurzaam denken is nog niet duurzaam doen liet I&O Research in maart 2019 zien dat Nederlanders zich wel zorgen maken over de opwarming van de aarde en de effecten die dat heeft op ons leven, maar dat ze hun gedrag er maar mondjesmaat op aanpassen. Voor echte veranderingen – ook in het eigen gedrag – wacht men (ook) op de overheid. Of hierin het afgelopen jaar iets in is veranderd, hoort u op 15 juni op dit duurzaamheidscongres. Binnenlands Bestuur-redacteur Martin Hendriksma presenteert de onderzoeksuitkomsten.

Wilt u erbij zijn?

Meer weten of aanmelden voor het congres Duurzaamheid 2020?
https://www.aanmelder.nl/binnenlandsbestuur-114527.

Als onderzoeksbureau voor overheid en non-profit gaat I&O Research een stap verder en dieper dan eendimensionale beelden. We willen niet alleen laten zien wat mensen vinden, maar ook wie dat vinden en waarom ze dat vinden. Bovenal willen we met ons onderzoek laten zien waar er een uitweg ligt voor een impasse of maatschappelijke tegenstelling.


We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.