Bram Wolf versterkt I&O Research op mobiliteit en duurzaamheid

I&O Research heeft zich per 1 januari 2022 versterkt met de komst van Bram Wolf (44). Bram gaat als ervaren onderzoeksadviseur voor I&O Research het onderzoek naar mobiliteit en duurzaamheid leiden.
07 januari 2022 | Bram Wolf | #nieuws
Bram Wolf versterkt I&O Research op mobiliteit en duurzaamheid

Nu al voert I&O Research veel onderzoek uit naar vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid en mobiliteit. Naast de befaamde monitoring en evaluatie onderzoeken wil I&O Research met Bram nog veel dichter op de ontwikkelingen zitten, deze eerder identificeren en er proactief op inspringen. Hierdoor kunnen we nog relevanter onderzoek uitvoeren en opdrachtgevers van de juiste informatie en dito advies voorzien.

Ontwikkelingen als elektrificatie van persoonlijke vervoersmiddelen, MaaS (Mobility as a Service) of ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) hebben grote gevolgen voor verschillende beleidsterreinen. En met het aantreden van het kabinet Rutte IV, met aparte ministersposten voor klimaat & energie en natuur & stikstof, is het evident dat hier grote uitdagingen liggen, met een grote informatiebehoefte.

Waar bouwde Bram zijn expertise op?

Bram komt over van Innovam (opleider voor de mobiliteitsbranche in Nieuwegein) waar hij als senior consultant onderzoeken begeleidde in de Automotive en de Metalektro. Daarvoor vervulde hij verschillende functies bij IRI (marktonderzoek FMCG uit Zaltbommel), Kantar en Research International (ooit de marktonderzoeksafdeling van Unilever).

De ervaring van Bram met de stakeholders- en brancheverenigingen in het mobiliteitsveld zullen goed van pas komen.  

Hoe staat Bram in het (onderzoeks-)leven?

“Mijn dag is geslaagd wanneer ik een bijdrage heb geleverd aan projecten met een maatschappelijk belang. Ik probeer daarom altijd, met onderzoek en zorgvuldig onderbouwde adviezen, de toegevoegde waarde van het project of product te vergroten. Ik gooi graag de steen in de vijver om mensen uit hun tunnelvisie te trekken en te laten denken in onverwachte oplossingen.”

Hoe kijkt Bram aan tegen de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit?  

“Zowel voor duurzaamheid als mobiliteit – domeinen die sterk met elkaar correleren – geldt dat er veel op de maatschappij afkomt. Deadlines voortkomend uit verschillende klimaatakkoorden (Parijs 2015, Nederland 2019, Glasgow 2021) komen steeds dichterbij. De roep van burgers en belangenorganisaties om duidelijk beleid wordt steeds luider. We weten dat verandering makkelijker in gang te zetten is als voor- en tegenstanders gehoord worden. Door goed te inventariseren wat er leeft, kun je een betere dialoog aangaan. En wellicht het draagvlak voor je besluiten vergroten. In mijn functie bij I&O Research kan ik hopelijk een waardevolle bijdrage leveren aan dit proces.”

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Bram Wolf

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.